Fröken Investera är nu PERMITTERAD!

Hej allihopa!

Nu har även jag drabbats av Corona-effekten när det kommer till mitt jobb och min inkomst!

Jag har inte skrivit så mycket nu de senaste dagarna då jag både har varit borta på jobb och har haft fullt upp med effekterna av denna Corona-kris som har uppstått kring mitt jobb och även mitt extraknäck!

Vad är permittering?
“Permittering är den period då arbetsgivaren, utan att anställningen upphör, inte tillhandahåller arbetstagaren något arbete. ” -Wikipedia

Så nu framöver så kommer jag inte vara borta på jobb men jag fortsätter ändå att få lön under denna period. Det blir givetvis en mindre summa men jag är ändå jätteglad att jag faktiskt både har kvar mitt jobb och fortsätter att få lön!

Så Fröken är hemma, behöver inte jobba och får ändå lön?
Japp, det stämmer. Dock är det inte med full lön och jag måste säga att det ändå känns tryggt att vi har detta skyddsnät i Sverige!

Vad arbetar Fröken med?
Jag vill inte gå in på mitt specifika yrke och detaljer, men jag arbetar inom flyg!

Vad får Fröken då i inkomst och hur kommer månadssparandet av aktier att påverkas?
Hittills har jag fått reda på att jag blir permitterad men att jag kommer ändå att få 90% av min lön, både företaget jag arbetar för och staten betalar i princip hälften var av denna kostnad.

Men min vanliga lön brukar ligga på 24 000 kr och det blir inte 90% av denna summa, då tillägg och lite annat gött inte räknas med i denna siffra.

Så jag vet faktiskt inte hur mycket jag kommer att få utbetalt på kontot ännu och hur mycket jag kommer att kunna spara varje månad, det får återstå att se framöver men jag kommer självklart att berätta det här på bloggen och Instagram! 😃

Men ALLT överskott utöver mina månadsutgifter ska i vanlig ordning investeras på börsen!

Vad hoppas Fröken på att få i inkomst från sitt fasta jobb?
Jag är faktiskt väldigt nöjd om jag skulle få 15 000 kr per månad som permitterad. Jag tror att det blir mer än så, men oavsett så är jag nöjd!

Isåfall skulle det innebära att jag kan investera 10 000 kr per månad, då jag har cirka 5000 kr i fasta utgifter!

Är Fröken orolig för att till slut bli uppsagd?
Jovisst, risken finns ju tyvärr. Om jag nu skulle bli uppsagd så hade det inte varit hela världen för mig ändå, för jag har faktiskt funderat på att sadla om och bli lokförare istället 😂

Hur blir det med Frökens extraknäck då? Kan du inte jobba mer där?
Tyvärr så har jag blivit meddelad att det INTE kommer finnas jobb där för mig framöver på ett tag 😂 Så min inkomst där är helt uteslutet för tillfället med, men om det skulle dyka upp behov så är jag absolut välkommen tillbaka dit!

Så hur ska Fröken kunna få in extra pengar under de kommande tiderna?
Jag har bestämt mig för att lägga ner mera tid på min blogg och Instagram, men även på Tradera!

Faktiskt så var jag i en Second Hand butik idag och handlade lite grejer för 70 kr som jag tror jag kan sälja vidare för cirka 300 kr på Tradera senare 😊 Småpengar kan man tycka, men jag tycker alltid det är kul att hitta såna här grejer som jag kan göra pengar på!

Jag har även en hel del saker hemma som jag har samlat ihop som jag inte har orkat lägga upp på Tradera än, så nu finns ju det för mig att skapa dessa annonser 😃

Slut på inlägget!
Så nu vet ni det, jag är permitterad och kommer att vara hemma ett tag framöver 😂

Vill ni chatta med mig så kommer jag att ha mer tid nu att svara på Instagram och jag kommer också att skriva lite mer på bloggen nu när jag inte är borta hela tiden på jobb!

Hur har det gått för er själva? Har ni blivit permitterade? Eller har ni blivit påverkade på något annat sätt av denna kris? Låt mig veta!


Fröken Investera

4 thoughts on “Fröken Investera är nu PERMITTERAD!

 1. Väldigt tråkigt att läsa, men ändå skönt du “bara” blivit permitterad och ändå har kvar din tjänst! Jag jobbar också i en bransch som blivit hårt drabbad av coronautbrottet där risken är stor att jag blir permitterad – får hoppas att detta vänder snart för allas skull 😊

  1. Hej Sparpatrullen!

   Tack så mycket! Ja, precis, som du säger så är detta tur i oturen då jag har kvar mitt jobb! 😃

   Aha intressant, vill du säga vilken bransch du är i? Skulle vara kul att veta bara men självklart så måste du inte om du inte vill ^^

   Jag hoppas också att det vänder till det bättre så att vi alla kan ha det bra igen med jobb och allt 😃

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

   1. Absolut!
    Jag jobbar inom besöksnäringen för ett av de större hotellen i Norden – så lika drabbade som flyg- och restaurangbranschen tyvärr.
    Så länge restriktionerna på resande och konsumtion kvarstår kommer nog tappet i försäljning att fortsätta. Men det är tur att branschen är väldigt kreativ så vi kan hålla oss flytande så länge som möjligt 😊
    /Sparpatrullen

    1. Hej Sparpatrullen!

     Aha, vad kul att veta vad du gör och vilken bransch du är i!

     Ja, usch, vi fick ta rejäla smällar i våra branscher 😂

     Vad bra att ni har hittat ett sätt att hålla er flytande på! Jag hoppas detsamma gäller mitt företag och min bransch ^^

     Tack för att du delar med dig! 😃

     Med vänliga hälsningar,
     Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *