De BÄSTA tiderna på länge att köpa aktier, kommer nu framöver!

undefined
Inlägget är reklam för Avanza och innehåller annonslänkar. Allting jag skriver är dock mina egna åsikter och tankar, men jag ger er länkar så att ni själva kan klicka er in på deras hemsida och titta över aktierna jag skriver om.


Hej allihopa!

Nu vill jag prata om varför jag tror att nu de kommande tiderna kommer att vara riktigt bra tillfällen att köpa aktier på!

Är du helt ny på aktier och vill börja? Använd gärna min länk nedan och starta ett konto helt gratis hos Avanza så supportar du mig och min blogg!
Registrera dig hos Avanza här!

Varför skulle det vara bra tillfälle att köpa aktier nu framöver? Börsen har ju rasat -30% och kan fortsätta rasa ännu mer!
Precis, börsen har precis rasat med väldigt mycket. Möjligheten finns att det går ner ytterligare ännu mer.

MEN att börja månadsspara nu tror jag är ett riktigt bra tillfälle att börja med då man har på sikt köpt in sig på “bra” nivåer vilket till slut efter några år kan leda till en vacker avkastning på sina investerade pengar!

Kolla på grafen nedan från finanskrisen 2008!Som ni ser på bilden så föll börsen väldigt hårt år 2008, vilket såklart var hemskt för investerarna och de som låg fullinvesterade i aktier!

Men vad hade hänt om man hade behållit aktierna och fortsatt månadsspara? Eller om man rakt av började att månadsspara i aktier vid denna tidpunkt?

Låt oss zooma ut och se vad som händer efter detta!Som ni ser så har börsen ökat extremt mycket efter denna krasch!

Så om man ser på bilderna ovanför, vilka var vinnarna och förlorarna under finanskrisen 2008?
Alla människor har olika förutsättningar och är i olika livssituationer, det förstår jag! Men vi kan ställa ihop en liten lista om vad folk gjorde rätt och om vad folk gjorde fel i dessa tider och förhoppningsvis så kan vi lära oss någonting utav detta!

Förlorarna i finanskrisen:
De som INTE hade buffertar för nödsituationer.
De som investerade pengar som de INTE hade råd att förlora!
De som investerade i hopp om att göra SNABBA pengar på börsen!
De som var fullinvesterade och tog lån för att investera!
De som sålde sina innehav på BOTTEN i panik!

Vinnarna i finanskrisen:
De som HADE buffertar för nödsituationer.
De som enbart investerade pengar som de HADE råd att förlora!
De som investerade i hopp om att göra pengar över LÅNG tid på börsen!
De som hade en balanserad portfölj och inte tog maxade lån för att investera!
De som behöll sina innehav och fortsatte att investera!

Jag förstår som sagt att folk var tvungen att sälja, trots att deras innehav redan hade rasat med -50%, men det betyder ju tyvärr att man hade investerat för mycket pengar och antagligen inte hade några buffertar för nödsituationer så man hade gjort fel redan från första början genom att inte ta hänsyn till några risker alls!

Så hur kan man skydda sig själv från att inte ta ekonomisk skada i tuffa tider?
Man gör precis som i listan för vinnarna, i princip. Jag skriver en lista här nedan!

1. Se till att ha en buffert för nödsituationer. Tre, sex eller tolv månadsutgifter tycker jag att ALLA ska ha! För hur många månader man ska ha, beror på en själv och hur mycket man kan sova gott om nätterna med!

Tänk dig själv om du förlorade ditt jobb idag, hur mycket pengar skulle du känna dig trygg med att ha sparat i en buffert? DEN summan vill du ha undansparat!

2. Investera enbart pengar som du har råd att förlora! Så oavsett om dessa investerade pengar tillfälligt rasar eller ökar i värde så ska de inte påverka ditt vardagliga liv.

3. På börsen investerar man för att vara LÅNGSIKTIG! Få in det i huvudet att SNABBA pengar går hand-i-hand med STORA RISKER! De som blir de stora vinnarna på börsen är de som är långsiktiga och som sparar i kvalitetsbolag.

På börsen är det meningen att tiden och bolagen ska låta dina pengar få växa genom ränta-på-ränta effekten så låt dem få jobba ifred!

4. Se till att ha en balanserad portfölj efter din egen risknivå! Jag gillar tanken om att ha MAX 5% av kapitalet per aktie och MAX 20% av kapitalet per sektor!

Skulle du inte klara av att se din portfölj rasa med -50%? Se då till att investera i annat än bara aktier som guld och räntor som fungerar som värdebevarare och “broms” för tuffare ekonomiska tider!

5. Köp enbart bolag som du tror på och vill äga under lååång tid och se till att “sitta still i båten” när tuffare tider kommer och fortsätt att månadsspara! Det har historiskt om och om igen visat sig vara det allra bästa man kan göra över lång tid!

That’s it! Så enkelt är det egentligen! Men ta inte bara mitt ord för detta, utan kolla upp de riktigt stora investerarna som Warren Buffett och lyssna på vad han har att säga! Mycket av den kunskap som jag har sugit upp har kommit ifrån honom! 😃

Har du inget konto hos Avanza än? Klicka på bilden för att registrera dig!

Hur ska man använda börsen till sin fördel för att skapa pengar?
Börsen är ett verktyg för att skapa förmögenhet, men spelet är inte som på ett Casino att det är stora risker och snabba pengar, utan börsens spelregler är att disciplin och tålmodighet belönas över tid genom ränta-på-ränta effekten.

Historiskt och statistiskt sett så har det alltid lönat sig att inte försöka “tajma” marknaden, utan att månadsspara i kvalitetsbolag över lång tid är hur man skapar förmögenheter i detta “spel”!

Hur ser Corona-nedgången ut i en sådan graf Fröken har visat längre upp?
En bild kommer här nedan!Så ser det ut i dagsläget på en 1 års period!

Kommer börsen fortsätta ner eller kommer vi vända uppåt nu?
Det är ingen som vet det eller kan svara på det. Det allra bästa man kan göra är att fortsätta månadsspara i kvalitetsbolag över lång tid, om man nu är långsiktig! Det är både vad jag rekommenderar och gör själv med min egen portfölj 😃

Slut på inlägget!
Det var mina tankar för idag! Jag hoppas att ni fick någonting vettigt ur mina skriverier 😃

För de som vill ha ett passivt och enkelt månadssparande så har jag gjort en guide för det här: Fröken Investeras nybörjar-guide!

Fröken Investera2 thoughts on “De BÄSTA tiderna på länge att köpa aktier, kommer nu framöver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *