Om mig

Jag är 29 år och bor strax utanför Stockholm med min sambo.

Sedan jag började jobba som 19 åring så hade jag bara sparat pengar för att slösa dem på dyra och onödiga prylar som semestrar, utemat, senaste mobilen och dyra kläder.

Det var inte förrän jag var 23 år, hade precis kommit hem från ännu en semester och kontot var tillbaka på några hundralappar, skulle på jobb igen ett par dagar senare, som jag började fundera på om detta var allting livet handlade om?

Jag har alltid slösat pengar på skräp men ändå lyckats spara en större summa för semestrar. Men nu var det annorlunda. Nu sparade jag och slösade mindre.

Jag minns fortfarande dagen som jag såg siffran 100,000 kr på mitt bankkonto! Wow!! Jag har ETT HUNDRA TUSEN KRONOR! Det är ingenting jag har haft förut och det fick mig att bli motiverad till att spara ännu mer.

Sedan gick det ännu snabbare till att jag sparade ihop tills jag hade 200,000 kr på mitt konto! Sedan upp till 300,000 kr och det fortsatte..

5 år senare, när jag var 28 år, så lyckades jag nå hela 1 miljon kronor i sparade pengar!

Tyvärr så hade jag inte investerat dessa pengar under tiden, utan enbart sparat på ett nollränte konto. Däremot så hade jag när jag var runt 25-26 år börjat läsa om aktier men inte vågat ta steget att börja investera, då jag hade läst om börskrascher och var rädd för det, plus att jag ville “tajma” ett köp i ett sådant läge.

Jag insåg att det var lika bra att börja investera istället och så har jag nu gjort!

Senare insåg jag även att jag brinner starkt för sparande och att investera för ekonomisk frihet, så pass mycket att jag bestämde mig för att skriva om det på min egna blogg och jag har även startat ett Instagram konto!

Detta var min resa för hur det hela började, mer eller mindre 🙂