Sålt prylar på Tradera och Marketplace!

Hej allihopa!

Jag har på senare tid sålt lite prylar via marketplace och tradera och ville dela med mig om vad jag har lärt mig till er intresserade 🙂 !

Jag började sälja saker och såhär ser det ut än så länge:

Mars

  • 400 kr (Marketplace)
  • 100 kr (Marketplace)

Mars resultat = 500 kr

April

  • 260 kr (Marketplace)
  • 50 kr (Marketplace)
  • 23 kr (Tradera)
  • 39 kr (Tradera)
  • 25 kr (Tradera)
  • 29 kr (Tradera)
  • 259 kr (Tradera)
  • 30 kr (Tradera)

April resultat = 715 kr

TOTALA FÖRSÄLJNINGAR = 1,215 kr

Så vad är det jag har sålt för något?
Mest är det linnen och tshirtar, de lite större summorna är skor 😛 Men jag har fler saker att sälja så det kommer bli mer siffror de kommande månaderna!

Behövs det inte tas professionella bilder?
Nej, eller beror väl på hur man menar. Jag hängde upp mina prylar mot gardinen för en vit bakgrund så att mina kläder syntes bra bara. Ju bättre bilderna ser ut och ju bättre man ser varororna, desto enklare är det nog att sälja dem så lite energi får man ju faktiskt lägga på att ta en sjyst bild, tycker jag 🙂

Kostade det inte att frakta sakerna också?
Jo, via Tradera så har jag gjort det. Men detta är något köparen har betalat för, så siffrorna jag visar är enbart vinsten som gått till mig.

Kostar det att lägga upp annonser på Tradera eller Marketplace?
Marketplace är helt gratis.
Tradera är gratis att bli medlem och skapa annonser och tar istället 10% i provision för alla sålda prylar (dock minst 3 kr och högst 200 kr), så de tar ENDAST betalt om du sålt någonting.
Annonser som är osålda är alltså helt gratis och det kostar ingenting att bli medlem.
Men se till att du inte lägger upp mer än 100 annonser per månad på Tradera, för DÅ kommer extra avgifter att komma på 10kr per annons.

Hur funkar det att frakta saker man säljer på Tradera?
Det beror helt på varorna du säljer, dess vikt, storlek, om du skickar i en låda eller påse osv. Mina tshirtar och linnen fick plats i Postnords blå påsar i storlek Small, som kostar 39 kr. Denna kostnad skriver man upp i annonsen på Tradera och det är alltså köparen som betalar den avgiften, plus dina priser för prylarna 🙂

Kan jag inte frakta tshirtar och linnen lite billigare?
Jo, lite billigare går, om man tillexempel packar tshirtarna i en plastpåse som man klistrat fast en lapp med adress på och klistrar på frimärken. Antal frimärken bestäms av vikt och om paketet är skrymmande (om den på höjden är 3cm och över blir det fler frimärken).
1 frimärke kostar 9 kr hos Postnord.
0-50g = 1 frimärke
50-100g = 2 frimärke
100-250g = 4 frimärken
250-500g = 6 frimärken
Börjar man närma sig 6 frimärken (54 kr) så kan man istället välja att skicka via Schenker för 59 kr, då får man skicka för upp till 1 kg och totala mått på 90 cm (längd+bredd+höjd i cm) för ett fastpris. Eller om man använder sig av Postnords “skicka lätt” som kostar 63 kr.
Obs: Dessa erbjudanden gäller om man skriver ut via internet. Schenker via Tradera och Postnords via deras hemsida.

Om jag ska frakta något större då, som skor?
Beror på vikt och storlek där med, men om skorna inte väger över 1 kg och lådans mått är under 90 cm i totala mått (längd+bredd+höjd i cm) så kan man frakta via DB Schenker för 59 kr 🙂 Eller Postnords “skicka lätt” för 63 kr.
Obs: Dessa erbjudanden gäller om man skriver ut via internet. Schenker via Tradera och Postnords via deras hemsida.

Så vad gör jag för dessa pengar?
Investerar dem, förstås 🙂 !

Vill ni veta mer om hur man skapar Tradera annonser? Jag kanske skapar en liten mini-guide som stegvis guidar er hur man skapar ett konto från scratch, till att lägga upp en annons och slutligen hur man gör vid en försäljning 🙂 Låt mig veta i kommentarer!

Fröken Investera

Nu kan ni följa bloggen via mail!
Min DRÖM om 25k per månad!
Mina innehav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *