Hur motiverar man sin partner med att vilja ta tag i ekonomin?

Hej allihopa!

Idag tar jag upp ett ämne som ni kanske känner igen er själva i, hur man kan lyckas motivera sin partner till att också vilja ta tag i ekonomin ihop med varandra!

Tänk på att allt jag skriver är vad JAG själv tycker och tänker! Detta kanske inte fungerar för allihop men jag tycker definitivt att det kan vara värt att läsa och kanske få lite perspektiv eller något! ^^

Varför ska man vilja ta tag i sin ekonomi?
Det finns många anledningar!

Vissa anledningar kan vara att man inte vill kämpa med skulder när man har familj, man vill inte att barnen ska se att man har det tufft ekonomiskt, att man vill förändra sitt familjeträd, man vill få kontroll eller att man vill kunna gå ner i arbetstid!

Anledningarna är många och alla har sina skäl till att vilja göra det!

beach love GIF

Vi går vidare, till hur man kan få sin partner att bli motiverad till att investera!
Har du själv försökt få din partner att bli intresserad av att investera? Har du försökt att prata om aktier, hur mycket man kan spara och att man kan då ha flera miljoner till pensionen? Försökt visa dem YouTube klipp eller grafer på ränta-på-ränta effekten?

Jag gissar på att vi alla har gjort detta med våra partners! Men om de inte blir intresserade? Om de inte blir motiverade eller känner att de vill göra detta alls då, trots alla våra försök? De tycker till och med att jag tjatar och är jobbig!!!

Hur kan man göra istället?

Prata istället om era livsdrömmar och fantisera om era liv ihop!
När jag pratade med min sambo om investeringar (vi var inte sambos då) så pratade vi inte så mycket om själva pengarna, DETTA tror jag är viktigt!

Så vad pratade vi om då, om inte pengarna? Jo, vi pratade om våra mål och drömmar för framtiden!

Vi pratade om hur vi ville ha hus, hund och barn ihop. Hur vi ville ha tid för att vara med våra familjer, hur vi vill ha frihet till att kunna göra vad vi än vill om dagarna, resa vart vi vill, hitta på saker… allt detta och att man inte behövde vara fast på ett jobb hela dagarna!

DETTA var de saker som vi pratade om och jag hade nyckeln, alltså kunskapen om just investeringar!

good times fun GIF by Bowlero

Så hur gick det till sen? Ni pratade om era drömmar och hur ledde det till investeringar?
Jo som sagt, vi började att prata om våra drömliv och sedan kom vi in på ämnet om HUR kan vi göra så att detta blir verklighet?

För om man sätter sig ned och funderar på HUR man ska få sina drömmar att bli verklighet och skriver ner steg för steg hur det ska gå till… då är det inte längre bara en dröm.. då är det EN PLAN!

Jag själv hade redan denna plan sen innan om att bli ekonomiskt fri, men jag ville ju även att min partner skulle vara på samma sida och tänka likadant som mig! För om vi inte gör det, så passar vi nog antagligen inte så bra ihop, eftersom JAG är så extrem angående detta!

Så när vi satt där och pratade om detta, så sa jag att allt detta kan bli verklighet, om vi bestämmer oss för att kämpa de kommande åren!

Genom att investera i utdelningsaktier så kan vi en dag leva på dessa passiva inkomster, då är vi fria till att göra vad vi än vill och det skulle bara ta oss 10 år att nå detta och jag sa att jag redan jobbar på det… då sa han “Jag vill också!!!” och startade sitt konto hos Avanza! 😃

Självklart gick inte allt prat om detta på 1 minut, utan detta var över en längre tidsperiod, men jag tror att ni förstår poängen och hur det gick till!

Än idag så är inte min sambo intresserad av investeringar!
För att investera i aktier så måste man inte vara intresserad av det! Glöm inte det!

Trots att min sambo inte har stort intresse för aktier eller bolag, så investerar han ändå över 15 000 kr varje månad och har ett kapital över 300 000 kr idag!

Varför gör han detta, trots inget aktieintresse? För att intresset ligger INTE i aktierna, utan i FRIHETEN de kan ge!

Prata om FRIHETEN och DRÖMMARNA! Först det, sen hur man kan nå dem via investeringar!

Slut på inlägget!
Jag hoppas att ni fick något vettigt ur detta eller kanske ett tankefrö! ^^

Detta är som sagt MINA åsikter och detta måste inte fungera till 100%, för som sagt vi är alla olika och vill olika saker i livet!

Men jag tror att det är rätt ände att börja ifrån när man ska diskutera detta! 😃

Var det bra tips tyckte ni? Hur gjorde ni för att få med er partner? Gjorde ni annorlunda? Är ni i fasen där ni försöker få med er partner? Låt mig veta!

Fröken Investera

2 thoughts on “Hur motiverar man sin partner med att vilja ta tag i ekonomin?

 1. Mycket intressant! Jag har också tjatat, pratat, visat grafer och bilder, och effekten har varit…medioker. MEN, jag märker ändå att han har ett klart sundare tänk kring sin ekonomi än tidigare, och han har faktiskt startat et månadssparande hos Avanza, även om beloppet är litet. Och han tittade på FIRE-dokumentären med mig och pratade gott om den. Så om man liksom tjatar tillräckligt länge så går det nog in lite vett ändå :-).

  Mvh Louise

  1. Hej Louise!

   Hahaha det låter som att du har kämpat en del 😂

   Men vad bra att det planterades ett frö där ändå och att han startade ett månadssparande 😃

   Har ni också pratat om “varför” man vill spara idag till framtiden?

   Det tror jag kan ändra perspektivet och att man får folk att tänka på att na kan leva det liv man vill ha, om man jobbar för det idag!

   Bra jobbat att få med honom i samma banor som dig och tack för att du delar med dig! 😃

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *