Jag behöver bara jobba 3 dagar i månaden!

Hej allihopa.

Jag gillar att sitta och räkna ut med olika kalkylatorer om hur mycket pengarna kan växa om jag ändrar på hur mycket man månadssparar, till vilken direktavkastning, över hur lång tid och så vidare.

Men nu ville jag skriva om att jag egentligen idag är väldigt ekonomiskt fri och jag ska visa er vad jag menar.

Först till hemligheten, vilket är att hålla sina fasta avgifter så LÅGA som möjligt.

Om jag skulle välja att enbart jobba, att inte tjäna de extra pengarna till att investera varje månad, så skulle jag klara mig på att enbart arbeta 3 dagar per månad på mitt nuvarande jobb.

Så vad är mina egna fasta utgifter?
5,000 kr per månad är snittet för mina utgifter idag. Då räknar jag med hyra, mat, telefon, bredband, ja, rubbet. Vill ni veta mer om exakt hur mycket jag betalar för alla mina utgifter så klicka HÄR.

Så vad tjänar jag då på att jobba ETT dygn på mitt jobb?
2,000 kr tjänar jag per dygn.

Så att arbeta enbart 3 dagar i månaden så skulle jag alltså klara mig med de utgifter jag har idag OCH få en tusenlapp över. Dessa utgifter har jag lyckats sänka till denna lilla summa genom åren.

Men OM jag nu skulle välja att investera alla mina pengar jag har idag i företag med snitt 4% i utdelning så skulle det sett ut såhär:

Utdelningar på 1,080,000 kr med 4% DA:
3,600 kr/månad

Så med de utdelningarna så räcker det alltså om jag endast jobbar EN dag i månaden och får de där extra 2000 kronorna. Det låter riktigt fantastiskt i mina öron att kunna ha den friheten. Då har jag också ett överskott på 600 kr.

Varför gör jag inte det då?
Trots att det är fantastiskt, så är jag inte nöjd med detta. Anledningen är att jag planerar att kunna försörja min framtida familj, åka på semestrar och kunna leva ett “gott” liv. Det är alltså därför jag siktar på målet om att ha 25,000kr/mån i utdelningar tills den dagen kommer.

Men en kul tanke är detta iallafall 🙂 Så även om jag skulle få sparken så skulle det inte göra mig ekonomiskt ont alls, då det räcker med att enbart jobba 1 dag för att “gå runt”.

Ännu en tankeställare:
Om jag nu istället skulle välja att säga upp mig och enbart leva på mina pengar via uttag från ett konto, så skulle jag med mina utgifter idag så skulle jag kunna gå arbetslös och leva som jag gör i 216 månader, eller i 18 år 🙂 Känns tryggt!

Fröken Investera

Nu kan ni följa bloggen via mail!
Såhär blev jag miljonär på 5 år!
Sålt för över 1,200 kr på kort tid!2 thoughts on “Jag behöver bara jobba 3 dagar i månaden!

 1. Älskar också att räkna så, vädligt inspirerande och motiverande.
  Mitt första mål är att kunna jobba halvtid (knappt ens) om jag vill. Det skulle krävas endast 3000/per månad för att täcka det glappet. Och då ligger jag på närmare, 13000 per npnad5i utgifter. Men håller knappt tillbaka alls på resor, utemat. Däremot ingen slöseri på märkeskläder, inredning eller bilkörande 🙂
  Försöker ha en sparkvot på iallafall 30% vilket motsvarar typ 6000 /månad.

  Lycka till på investerarresan Och njut även på vägen! Resan är livet och sanningen är att man vet aldrig hur länge man får chansen att leva 😊

  1. Hej Frihetsgud!

   Tack och vad kul att du känner så 🙂

   Aha vad kul att du redan har räknat på dessa grejer och att du har dina siffror uträknade och klara! Nu saknas det bara att jobba in siffrorna ^^

   Kul att du erkänner att du har dina spenderarvanor och att du vet hur du funkar! Oavsett så är 30% sparkvot riktigt bra, tycker jag!

   Tusen tack själv! Måste kika in din blogg med när jag är hemma frön jobb igen ^^

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *