Kommer jag kunna konsumera i framtiden? Hur ser jag på pengar?

Hej allihopa!

Nu på sistone så har jag fått väldigt många frågor om jag verkligen en dag skulle kunna sluta spara och faktiskt börja använda mig av mina pengar.

Det känns som att folk är oroliga att mitt extrema sparande kommer att fortsätta trots att jag har nått mitt ekonomiska mål om passiva inkomster på 25 000 kr i månaden och att jag aldrig kommer att kunna njuta av mina pengar.

Vad tror Fröken själv, kommer du att kunna njuta av dina framtida pengar och unna dig saker?
Absolut! Det tvivlar jag inte en sekund på! Efter alla år av hårt jobb så kommer jag verkligen kunna njuta av dem och vara tacksam för mitt hårda jobb idag!

Här nedan kommer ett exempel i andra ord!

donald duck apple GIFVi målar om min aktieportfölj till ett äppelträd!
Nu vill jag låtsas här, för att ge ett annorlunda perspektiv hur jag ser på min portfölj, att min aktieportfölj är ett äppelträd!

Låt oss säga att jag har sått ett frö i marken som en dag ska bli ett äppelträd. Varje dag så ser till att vattna mitt frö! Sedan en dag så växer sig detta frö ovanför marken och börjar ta form av ett litet träd, men inga äpplen växer ännu. Jag fortsätter dag efter dag, år efter år, att vattna detta lilla träd!

Till slut efter alla år så har jag kommit till dagen då mitt äppelträd nu har växt sig till ett högt och starkt träd med starka grenar och färgglada löv som nu också har börjar ge mig äpplen!

Dessa äpplen kommer jag nu plocka av från mitt äppelträd, ta en tugga av och verkligen kunna njuta av smaken från mitt saftiga äpple!

Nu har jag äpplen som växer hela tiden från mitt äppelträd som jag kan göra vad jag än vill med! Jag kan göra äppelpaj, ha äpplen till gröten, äppelsmoothies eller vad jag än vill!

Mina äpplen kommer nu aldrig att ta slut och jag får hela tiden nya äpplen som jag kan njuta av!

SÅHÄR är hur jag ser på mina investeringar för min egen framtid.

Äppelträdet är egentligen min aktieportfölj. Äpplena är egentligen mina utdelningar. Jag kommer inte ha några problem alls att kunna njuta av vad jag har skapat åt mig själv i framtiden med mitt hårda jobb idag!

animation play GIF by franciscab

Fröken ser inte pengar som pengar, utan snarare som FRIHET!
Vi har alla olika syn på pengar och vi väljer alla olika om hur vi vill spendera dessa pengar.

Som JAG ser på pengar däremot, så det ett verktyg för FRIHET!

Vet ni varför min högsta dröm är att nå 25 000 kr i månaden från utdelningar? Att skapa min egen trisslottvinst?

Det är för att det betyder att då är jag HELT FRI! Det finns ingenting som tvingar mig till att arbeta, ingenting som tvingar mig till att lämna mitt hem då jag inte känner för det, ingenting som tvingar mig att lämna mina framtida barn eller familj, JAG ÄR DÅ HELT FRI!

Det är FRIHETEN som jag jagar. Själva pengarna i sig är oviktiga och det är inte på grund av girighet jag jagar pengar eller vill se dem växa. Utan jag gör det för att slå bort alla måsten och krav som jag INTE vill ha!

Så jag ser pengar som ett verktyg som kan ge mig denna frihet!Vilka är exempel på olika syn att se pengar på?
Jag ser det egentligen som två olika sätt att se pengar på.

Det känns som att för de allra flesta så är pengar ett verktyg för att kunna spendera pengar. Ju mer pengar de har, desto mer spenderar de.

Får de ett jobb med högre lön? Då spenderar de mer. Får de pengar i arv? Då spenderar de dem. Får de löneförhöjning? Då spenderar de mer.

Detta sätt ovan tror jag gäller för de allra flesta, att man ser pengar som ett verktyg för att spendera. Som jag ser det på så är det ett sätt att bli fri på.

Är inte Fröken för extrem? Går det inte att ha balans att både kunna spara och spendera?
Absolut!! Jag vet att JAG är väldigt extrem och vi är alla olika. Vissa älskar sina jobb och vill göra det tills de går i pension. Då “räcker” det egentligen att bara investera 10% av sin lön tills pensionen kommer.

Vissa brinner för att resa och upptäcka världen, så absolut, gör det!! Gör det ni älskar! Vad det än är!

Jag försöker inte hejda folk att leva sina liv och göra det de älskar. Det jag gör här på bloggen är att jag helt enkelt visar upp min resa och vad jag gör!

Så hur mycket ni investerar på börsen eller investerar för era hobbys, det är helt upp till var och en om vad man tycker är viktigt här i livet!

Jag själv vill bli ekonomisk fri så snabbt som möjligt och det är därför jag är så extrem gällande detta!

Kanske man även kan göra sin hobby till en inkomst? Då är det ännu bättre! Att lyckas tjäna pengar på sin hobby är nog det absolut bästa som finns, för då har man hittat något man kan göra resten av livet och samtidigt betala av räkningarna! 😃

Slut på inlägget!
Det var dagens tankar! Eftersom frågor om detta var så många så ville jag bara dela med mig om mina tankar kring detta!

Jag hoppas att ni förstår mitt tankesätt! Självklart förstår jag att alla är olika och att mitt tänk är lite annorlunda 😂

Hur ser ni själva på pengar? Gillade ni äppelträd-referensen? Känner ni att ni är i balans mellan att spara och spendera? Låt mig veta!

Fröken Investera

2 thoughts on “Kommer jag kunna konsumera i framtiden? Hur ser jag på pengar?

  1. Hej Utdelningssmålänningen!

   Tack så mycket 😃

   Jaa det är så sant, man måste sköta trädet och ge det tid innan man kan börja skörda och njuta av frukten 😊

   Aha vad intressant! Det måste jag kolla upp! Tack för att du delar med dig 😃

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *