Jag spelade World of Warcraft och tjänade 5,170 kr på två månader!

Hej allihopa!

Jag vet att vissa av mina läsare är så kallade “gamers” och kommer nog vara intresserade av detta inlägg!

För er som inte är det så kommer jag att försöka så gott jag kan om hur detta gick till!

Oavsett vad så kommer denna siffra att dyka upp på kommande månadsbudgeten så jag kommer att prata om denna inkomst jag gjort oavsett ^^

Video Games Blizzard GIF by World of Warcraft

Så hur kan Fröken ha tjänat pengar på ett spel som kostar pengar att spela?
Korta svaret:
Jag sålde spelets virtuella pengar som kallas “guld” för riktiga pengar.

Långa svaret:
Inne i spelet så är det som i den riktiga världen att man byter varor, tjänster och massor med olika prylar. Precis som i vår värld så har man pengar i denna värld.

Dessa pengar i spelet, som kallas “guld”, är något som folk är villiga att betala för med sina riktiga pengar då de sedan kan köpa saker för i spelet med spelets “guld”.

Så i detta spel så blev jag, inte så otippat kanske, lite av en investerare! Detta ledde till att jag till slut hade ganska mycket guld i spelet. I samband med att jag var på väg att sluta spela så bestämde jag mig för att sälja detta guld istället för att de bara ska “ligga kvar” i spelet på ett inaktivt konto och “försvinna”.

Så hur gick denna försäljning till?
Jag hade i spelet exakt 2,585 guld.
Jag sålde guldet för 2 kr per guldmynt.
Så mina 2585 guld såldes för exakt 5,170 kr!

Detta gjordes enkelt och smidigt via Swish. Så det var enbart svenskar som köpte av mig 🙂

Totalt var det cirka 6 personer som handlade av mig.

Så 5,170 kr i ren vinst från detta spel?
Nej, utan jag betalade också för 2 månaders speltid.
En månad kostar 142 kr så det blev alltså 284 kr totalt.

Så min “nettovinst” blir då 5170-284 = 4,886 kr!

Hur lång tid tog det att få ihop dessa guld och pengar?
Jag spelade i precis 2 månaders tid. Den sista veckan fokuserade jag på att enbart sälja av mitt guld som jag hade sparat ihop.

Kunde inte Fröken ha tjänat mer under en period på 2 månader?
Jo, det hade jag. Dock var det aldrig planen att jag skulle sälja av guldet på detta sätt. Hade jag haft inställningen från början att jag ENBART spelade för att sälja guld så hade jag lagt mer tid på just den aspekten i spelet.

Under tiden jag spelade så har jag köpt saker till min karaktär, mount, raids, pvp och köpt saker för att levla mina professions.

Men jo, hade man velat så hade det kunnat vara mer än bara 5,170 kr på två månader 😛

Hur hittade jag köparna?
Via guildkamrater och kompisar.

Det började med att man pratade om det och sen fick jag ett par privata meddelanden om jag kände någon som sålde på riktigt, så då var det i princip en klar deal 🙂 Sedan så var det ett par stycken av dem som hade en kompis som också var intresserad av att köpa lite!

Spelar Fröken WoW än?
Nej, jag slutade spelet då jag inte har tid för det. Däremot så spelade jag en hel del under min sjukskrivning, men den perioden är nu över och denna tid skall läggas på annat!

Varför inte fortsätta spela och sälja mera guld i spelet?
Man kan ju se det lite som ett extraknäck, men det jag började tycka att det blev väldigt TRÅKIGT att få ihop guld i spelet och det i samband med att jag tröttnat på spelet har lett till att jag lägger ner det helt och hållet 😛

Hur mycket pengar kan man teoretiskt sätt tjäna i timmen i spelet?
Det finns massor med olika sätt att tjäna guld på i spelet. Jag investerade en hel del och var rätt lat när det kom till själva “arbetet” att skaffa guldet.

Men teoretiskt sätt så kunde man tjäna allt möjligt mellan 30-60g i timmen, vilket i omvandlat till sek för 2kr/guldet blir 60-120 kr i timmen!

Just det JAG gjorde i spelet gav mig 40-50g i timmen, vilket kan omvandlas till 80-100 kr/timmen! Det var ett väldigt tråkigt sätt men det gav mig säker och kontinuerlig ström av guld.

Vissa som har investerat mycket i sina “professions” i spelet jag i princip bara stå still i huvudstäderna och köparna kommer till dig direkt.

SEDAN beror det också på hur mycket folk är villiga att betala för din virtuella valuta. Jag kände en snubbe som sålde för 2.5 kr per 1 guldmynt, vilket är 25% mer än vad jag tog betalt för!

Coins GIF

Vad är riskerna med detta?
Risken är att man får sitt spelkonto permanent avstängt, då detta är förbjudet enligt Blizzards policy. Annars finns inga andra risker med detta!

Finns det andra sätt att tjäna pengar på när man spelar?
Jovisst! Man kan ju starta en stream hos twitch.tv eller starta en YouTube-kanal och ladda upp videos! Om folk gillar det du gör så kan det till slut visa sig i plånboken med! Men detta är ingenting jag sysslar med, tyvärr!

Slut på inlägget!
Detta var allt jag hade i huvudet idag!

Hur många av er är gamers? Har ni eller spelar ni WoW idag? Har ni också sålt virtuella föremål för riktiga pengar någon gång? Låt mig veta!

Fröken Investera

6 thoughts on “Jag spelade World of Warcraft och tjänade 5,170 kr på två månader!

 1. Bra jobbat, och kul att du är tillbaka! Skulle vilja börja med detta. Tror du det går att göra detta om man aldrig spelat WoW förut? Hur lång tid skulle det ta att få igång detta i sådana fall? 🙂

  1. Hej Filip!

   Oj, om du inte har tänkt att spela detta spel för skojs skull, utan bara för att ha som ett “extraknäck”, så rekommenderar jag det INTE!

   Det beror på flera anledningar:
   1. Det tar väldigt lång tid att bli max level i spelet (lvl 60). Det tar ungefär 10 dagar PLAYED TIME i spelet att bli det, alltså ungefär 240 timmar.
   2. Om du nu blir max level och börjar sälja guld så finns alltid risken att man får sitt konto PERMANENT AVSTÄNGT, då detta är emot reglerna.
   3. Det tar lång tid att lära sig spelet och att bli tillräckligt duktig för att kunna spela effektivt.
   4. Totala investeringen i tid för att tjäna lite pengar på detta är SJUKT OVÄRT!

   Men om du har tänkt att spela för skojs skull och sedan får ett överflöd med pengar efter ett par månader, ja då kanske det funkar. Men det är som sagt INGENTING jag rekommenderar folk att göra för att ha det som ett extraknäck!

   Jag vill bara vara extra tydlig på den punkten så att det ej blir missförstånd 🙂 Kanske du spelar ett annat spel där du kan sälja någon tjänst av något slag för riktiga pengar?

   Jag vet att folk som är riktigt bra på olika spel kan sälja sina tjänster som Coach för att lära upp nybörjare eller de som vill lära sig mer! Kanske du är bra på ett annat spel?

   Tack för frågan och jag hoppas att detta var ett svar som du blir nöjd med!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 2. Vad kul att du tjänade en slant! Själv gjorde jag tvärtom och köpte mig en säck guld för att ha råd att rida på min get.. Men, nu gör jag som du och lägger stövlarna på hyllan. Tillbaks till LoL! Hoppas vi ses där 😀

  1. Hej Anonym!

   Jaha, vad kul att du var köparen 😃

   Får jag fråga hur köpet gick till? Var det via en guldsida? Eller en vän? Eller en helt random?

   Hade varit kul att veta ^^

   Haha jag spelar enbart LoL med just nu när jag får lite tid över 😂 tyvärr inte mycket alls men ett par games i veckan iallafall!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

   1. En guld sida! Men det var ganska tidigt på servern så jag fick betala 5kr per guldmynt. Behövde inte så många dock.

    Det är både intressant och kul att kunna sälja/köpa föremål för riktiga pengar! Vi får se om det någonsin uppstår en ”andrahandsmarknad” till LoL, det hade varit roligt med fler inkomstströmmar till pengamaskinen 😀

    1. Hej igen!

     Jaha jaa, 5 kr/guld är nog rätt standardpris! Undrar vad de tar för att köpa in guld av folk? Hmm!

     Haha jaa, det finns säkert en marknad i LoL som att boosta konton iallafall, även boosta folks ranker. Finns säkert många mer xD

     Helt sant, fler inkomstströmmar tack 😃

     Med vänliga hälsningar,
     Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *