Portföljen har ökat +118,000kr i år!

Hej allihopa!

Idag tänkte jag visa upp lite siffror från min portfölj! Jag vill visa både mina vinnare och förlorare i portföljen för årets gång hittills.

Över 118,00 kr i avkastning, hur känns det?
Det känns sjukt kul att se detta! Jag minns än när jag precis började spara och den härliga känslan jag fick när jag sparade ihop 100,000 kr på kontot. Men nu har min portfölj jobbat ihop den siffran med råge åt mig! Helt sjukt hur pengar kan “jobba” för en!

Procentuellt är denna ökning +29,47% för min aktieportfölj.

Med avkastning och sparande, hur mycket har Fröken fått ihop i år?
Jag har inte de exakta siffrorna, men med tanke på att jag blev miljonär i år i Januari så hade jag ungefär 990,000 kr i början på året.

Räknar vi på det så har jag totalt fått ihop detta år: 298,935 kr

Om vi nu ska dividera denna summa med antal månader som har gått, så har jag ökat mitt kapital i snitt varje månad med: 29,893 kr

Excited Episode 4 GIF by Friends

Hur mycket är Frökens total kapital idag?
1,288,935 kr. Så nära 1,3 miljoner kr nu!

Vilka är Frökens aktievinnare i år?

Inte så förvånande att det är XACT Högutdelande i toppen för detta år, då det är mitt absolut största innehav med ett värde på 192,000 kr i dagsläget. Totalt sett är denna aktie +8,22% i portföljen.

På andraplats har vi Stora Enso där jag lyckades köpa på ett rätt så bra läge. Det var ett tag denna låg bland de rödaste i min portfölj men det vände och är nu nästhögst för i år och jag är nu totalt +13,4% i dem.

Kinnevik är på tredje plats för i år, men man ska inte låta sig luras för mycket då jag faktiskt fortfarande är på minus i denna aktie. Idag är jag -2,38% i Kinnevik så det var kul att se dem vända uppåt igen i år åtminstone!

Vilka är Frökens förloraraktier för i år?

Handelsbanken B på första plats, dock sålde jag dem för arbitrage och köpte A istället och ligger +1,124 kr så denna aktie är nu på plus istället, kan man säga.

MTG knoppade av Nordic Entertainment Group och är därför denna siffra är så hög, trots att jag “bara” har 4 aktier i dem med ett totalvärde på 356 kr. Värdet på mina NENT ligger idag på 1,116 kr så även här kan man säga att de “tar ut varandra”, om man vill se det på det sättet 😛

Teqnion, jag köpte för cirka 2,500 kr för att det är ett nytt Svenskt investmentbolag. Tyvärr fick denna en smäll direkt och jag ligger -31,84% i denna.

Slut på inlägget!
Det var dagens tankar och funderingar!

Imorgon kommer jag faktiskt att posta en intervju här på bloggen, som jag ser fram emot att få dela med er 😀

Hur har det gått för era egna portföljer? Vilka var era vinnare och förlorare för i år? Låt mig veta!

Fröken Investera

4 thoughts on “Portföljen har ökat +118,000kr i år!

  1. Hej Investeringsundersköterskan!

   Tack så mycket! Jag blev riktigt nöjd med, måste jag säga 🙂

   Haha jaa, jag tänkte att jag brukar själv fråga folk om vilka bolag som har varit deras vinnare i portföljen så jag tänkte att jag gör likadant själv 😊

   Aha, kul att se att se dina vinnare och förlorare med 😀 Jag måste hålla mig mer uppdaterad om din portfölj och läsa bloggen din!

   Tack för att du delar med dig!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 1. Hej! Jag hoppas det är ok att jag ställer några frågor då jag är nybörjare på börsen. Jag undrar vilken portfölj har du? Behöver man inte betala courtage när det köps och säljs aktier från en portfölj? Svara bara om du vill! Jättekul att följa dig!

  Hälsn Marie

  1. Hej Marie!

   Absolut, fråga på vad det än är! 😃

   Min portfölj finns uppe på sidans Meny, eller så kan du klicka på länken nedan här som tar dig dit!
   https://frokeninvestera.se/min-portfolj/

   Det stämmer att man betalar courtage! Detta är en kostnad man betalar med pengarna man har satt in på sitt konto där man köper/säljer aktier. Detta är väldigt billigt tycker jag. Från 1 krona upp till 0,25% kostar det hos Avanzas “minicourtage”. Är man ny är det gratis courtage upp till 60,000kr tror jag? Det finns flera andra courtageklasser med som gynnar om man har tänkt att göra större köp/sälj på en gång som runt 100,000 kr.

   Hoppas detta var svar på det du undrade! Kul att du väljer att fråga mig, fru Sundkvist 😃

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *