Tips och idéer till inkomstkällor! Hur jag får över 65,000 kr extra per år utöver min lön!

Hej allihopa!

Idag har jag tänkt att skriva upp lite tips till olika inkomstkällor. Alla är rätt så olika och kräver olika energi och engagemang, men om det är något av dessa som du tror skulle passa dig så tveka ej så att fixa det så att du också snart tjänar de där extra tusenlapparna! 🙂

Utöver min fasta lön så tjänar jag över 65,000 kr extra per år genom mina inkomstkällor idag på sidan om mitt fasta arbete! Det är något som jag kommer se till att det ökar ännu mera över tiden 🙂

undefined
Inlägget är reklam för Avanza och innehåller annonslänkar. Allting jag skriver är dock mina egna åsikter och tankar, men jag ger er länkar så att ni själva kan klicka er in på deras hemsida och titta över aktierna jag skriver om.

Tips-listan!

 • Hyr ut ett rum i din lägenhet!
  Om du har ett rum över så kan du enkelt hyra ut den till någon och få många tusenlappar extra varje månad! Hyr man ut ett rum för 5,000 kr/mån så blir det på 1 år 60,000 kr som man kan spara eller investera för! Det är viktigt att man hittar någon man tror sig skulle trivas med. Stämmer inte personkemin så kan det bli tufft!

  *Jag själv sparar 20,800 kr per år genom att vara sambo, som exempel 🙂

 • Sälj grejer på Tradera!
  Börja med att sälja de prylar du har hemma som du inte använder, lär dig hur det fungerar med frakt och betalningar. Sedan kanske du kan gå vidare och börja leta på loppisar efter prylar. En av mina Instagramvänner oneyearsaving investerade för ett halvår sen i loppisar för 300 kr och har idag fått dem att växa upp till hela 21,000 kr!!
  Klicka här för att se hans Instagram 🙂

  *Själv så har jag i snitt just nu 760 kr per månad härifrån 🙂

 • Hitta ett extraknäck!
  Jobbar du vardagar på ditt vanliga jobb? Prova hitta ett extra jobb som är på helgerna! Själv så extraknäcker jag i en butik på helgerna och får även extra OB tillägg, medans den “vanliga” personalen ofta vill ta ledigt och har planer inför sina helger.

  *Jag tjänar här ungefär 24,000 kr extra per år 🙂

 • Jobba som hundvakt!
  Älskar du hundar och skulle tänka dig att ta hand om folks hundar för pengar? Då kan Rover vara något för dig! På denna sida kan hundvakter och de i behov av dem enkelt mötas online. All information finns att knappa in där, om det gäller promenader, dygnspassning, hundrastning osv.

 • Investera i utdelningsaktier!
  Detta är något, som jag självklart, vill nämna. Att varje månad investera tex 10% av dina inkomster i utdelningsaktier kommer att gynna dig och din framtid något enormt. För tips om vad man ska investera i så läs mina inlägg på bloggen, men investmentbolag är ett hett tips 🙂

  Har du inget konto hos Avanza än? Skaffa det genom att klicka här!

  *Idag så får jag ungefär 17,000 kr i utdelningar per år 🙂

 • Skriv och sälj böcker om något du brinner för!
  Vad är din passion? Trädgårdsskötsel? Matlagning? Ekonomi? Målning? Vad det nu kan vara, så sätt dig och fundera på vad för bok du själv hade velat läsa och skapa en sådan själv istället. Detta är något jag själv funderar på att göra en dag 🙂 Googla och lär dig tips på hur man gör en bok och hur man får ut den på marknaden. Sedan kommer du alltid att få en peng i fickan varje gång din bok säljs och om man har 10 böcker ute på marknaden som folk vill läsa så kan det bli riktigt nice!

 • Skapa en app!
  Är du kunnig med programmering och hur appar fungerar? Försök lista ut något som folk hade använt till vardags och där kan du ha en riktigt vinstdrivande idé! Hade jag varit mer kunnig om detta så skulle jag nog ha pysslat en hel del med detta 🙂

 • Sälj upplevelser eller kurser via Airbnb!
  Är du duktig inom dans? Självförsvar? Matlagning? Musik? Smink? Håll en kurs över en eftermiddag där folk betalar för att vara med på din upplevelse! Det finns massor med upplevelser i Stockholm med rundvandringar, vandringar i naturen, segway åkturer, museum och myyycket mer.. Få din passion till andra intresserade som vill betala för en rolig upplevelse!

 • Sparkonto med ränta!
  Antagligen så har ditt sparkonto på banken 0% i ränta, vilket inte är någon höjdare. Jag har alla mina sparpengar på Nordax Bank där jag har 0.95% i ränta och den skattas automatiskt varje år!

  *Här får jag ungefär 3,850 kr från räntor per år 🙂

Om jag slår ihop mina siffror från mina sido-inkomstkällor idag så hamnar jag på över 65,000 kr per år som trillar in, utöver min fasta lön!

Det var mina tips jag hade idag. Om ni gillade detta så kanske jag gör ett liknande inlägg med fler tips och idéer 🙂

Vilken av tipsen gillade ni? Är det något som skulle passa er? Gör ni redan något som genererar extra pengar varje månad? Låt mig veta!

Fröken Investera

Tradera, en av mina inkomstkällor!
Betalar du för mycket för ditt mobilabonnemang? Börja spara tusenlappar!
Det enkla knepet som fick mig att spara hundratusentals kr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *