Tips och idéer till sparande! Hur jag alltid sparar över 75% av min lön.

Hej allihopa!

Igår skrev jag om tips på olika inkomstkällor och idag tänkte jag prata om hur och vad man kan spara in pengar på!

Jag själv har med åren lyckats i princip få mitt sparande till perfektion i mina ögon och här ska jag dela med mig av mina tips och vad jag själv gör för att spara.

Inlägget är reklam för Hallon och innehåller annonslänkar. Allting jag skriver är dock mina egna åsikter och tankar, men jag ger er länkar så att ni själva kan klicka er in på deras hemsida och titta över deras erbjudanden och produkter.

Jag vill också poängtera att dessa tips inte kan gälla alla och att alla har olika livssituationer. Ni kan själva läsa och kanske få en idé ifrån det jag skrivit, så det är inga steg som man MÅSTE följa, utan det är som sagt, helt enkelt tips och idéer som jag delar med mig av till de som är nyfikna och intresserade på hur de kan förbättra sitt eget sparande!

Nog babblat, till spartipsen!

Spar-listan!

 • Flytta till ett billigare boende!
  Detta känns säkert uppenbart, men det är också en svår grej för de flesta att göra då det är jobbigt och krävs mycket förändringar. Skulle man flytta till ett billigare boende och spara 2,000 kr per månad så blir det 24,000 kr per år man sparar, mer än en hel månadslön för de flesta!

  *Jag själv betalar endast 1553 kr/mån i hyra (3105 kr är hyran men delar
  med sambon). I detta pris så ingår också el, värme, kabeltv och vatten.


 • Skaffa en inneboende!
  Har du ett extra rum i lägenheten? Skaffa en roommate! Att skaffa en inneboende som betalar hälften eller mer av husets utgifter kan spara dig många tusenlappar varje månad och ännu mer per år! Folk använder sig mycket av Blocket och Facebook grupper för att hitta boende eller bosökare.

  *Som jag sa i tipset ovan så bor jag med sambon nu och delar lika på alla utgifter i hemmet. Med hyran, hemförsäkring och bredband så sparar jag 20,800 kr per år genom detta! Det blir en hel del extra aktier med andra ord 😊

 • Med flytten så se till att ni bor nära mataffär, gym och buss/tåg anslutning till jobb.
  Att bo nära dessa grejer sparar då massor med pengar på transport och tid. Då behövs antagligen heller ingen bil, vilket sparar ännu mer pengar. Det var bland annat det som lockade med min nuvarande lägenhet och jag hoppade DIREKT på chansen och tog den 🙂 Allt detta är verkligen ett stenkast ifrån min dörr!

  *Idag betalar jag 260 kr/mån i snitt för transportkostnader, jämfört med förr runt 1000 kr/mån.
 • Byt till ett billigare telefonabonnemang!
  Jag vet många som betalar 299-599 kr/mån för sitt telefonabonnemang och det tycker jag låter sjukt mycket! Det är en konkurrenskraftig business och det kommer bättre erbjudanden hela tiden på marknaden. Just nu får man via Hallon 4 GB, fria samtal och sms, inga bindnings- eller uppsägningstider för 99kr/mån. Erbjudande har de även för 49kr/mån de första 4 månaderna. Det är även enkelt att flytta över sitt existerande nummer.

  *Jag använder mig själv av detta erbjudande och betalade förr 249kr/mån hos Tele2. Detta sparar mig alltså 2000 kr per år för i princip samma produkt!

 • Skippa cigaretter och snus pronto!!
  Inte nog med att det är livsfarligt för ens hälsa så är det även en fara för din ekonomiska framtid! Jag själv rökte förr och jag är så tacksam att jag slutade med det. En stor grej som fick mig att sluta var att jag började räkna i timmar som krävdes för mig att vara på jobb för att betala av min rökning.

  Spoiler: 182 timmar på jobb PER ÅR krävdes enbart för att betala av mina cigaretter. Jag slutade direkt.

  *Betalar man 50kr/dag i snitt för tobak så sparar man 18,250 kr per år! Mycket pengar som man istället kan investera för.

 • Skippa sushin och onlinepizza!
  Hur ofta äter ni ute per vecka? Jag åt alltid MINST tre gånger per vecka. Att äta ute två gånger på en dag var inte heller så ovanligt för mig. Men detta är en “många bäckar små”-fälla som på 1 år blir en riktigt stor siffra om man har som vana att äta ute.

  *Att äta ute 3 ggr i veckan för 100 kr per gång blir på 1 månad 1,200 kr.
  Detta blir på 1 år 14,400 kr!!


 • Säg upp Netflix och Spotify eller andra månadsprenumerationer.
  Detta är också en “många bäckar små”-fälla. En liten, obetydlig summa i allas ögon. Men är den så obetydlig i längden? Jag själv använde just dessa två tjänster och det är därför jag valde att nämna dem. Kanske ni har ännu flera igång samtidigt? Räkna hur mycket det blir varje månad och år.
  Inser ni att ni faktiskt inte kollar så mycket på Netflix eller lyssnar på Spotify särskilt mycket, så prova att säga upp dem. Annars så är det bara att bli kund igen efter 1 månad om ni skulle sakna det.

  Jag var kund hos Spotify i 3 år och 11 månader. (4,653 kr)
  Netflix kan jag ej se men över 2 år. (2,616 kr)
  Totalt 7,269 kr som jag betalat för dessa tjänster genom åren.

  *Genom att säga upp dessa två så sparar jag 208 kr/mån eller 2,496 kr/år.

Eftersom jag har följt och gjort enligt tipsen ovan så är min sparsiffra genom dessa:
66,820 kr!
Självklart sparar jag på mer saker än så, men ville bara visa min siffra från tipsen ovan.

Vad tyckte ni om tipsen? Gör ni själva redan någon av dessa? Är det något av tipsen ni vill ta tag i och börja med snart? Låt mig veta!

Fröken Investera

Tips och idéer till inkomstkällor! Hur jag får över 65,000 kr extra per år utöver min lön!
Nu kan ni följa bloggen via mail!
Betalar du för mycket för ditt mobilabonnemang? Börja spara tusenlappar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *