Fröken är på väg tillbaka! Talar ut om utbrändheten!

Hej allihopa!

Det var ett tag sedan jag skrev nu sedan jag blev utbränd för andra gången!

Jag vill berätta för er att jag mår mycket bättre idag och att jag även har börjat arbeta igen. Positivt tänkande och att göra det bästa av situationer har alltid funnits djupt i min natur och det är förstås något som sitter i mig även idag!

Jag har alltid varit den glada och skrattar mycket, dock inte på jobbet på senare tid! Utanför jobb har jag alltid varit sån men nu känns det som att jag kan slappna av mer på arbetet med!

Nedan kommer jag styckvis att berätta om lite saker och ting som har hänt!

Så vad har hänt sedan Frökens senaste inlägg?
Jag blev sjukskriven och var hemma en hel månad. Sedan dess har jag börjat jobba 50% igen på mitt fasta arbete som skall trappas upp till 75% och sedan tillbaka på 100%.

Under denna tid så har jag pratat med både läkare och psykolog om mitt mående och stresshantering. Jag har även fått mycket support från mina arbetskamrater och framför allt min kära sambo!

Vad fick Fröken att bli utbränd igen?
Hela sommaren var så kaotisk på mitt fasta arbete. Det är alltid så när det är högsäsong, men på sistone så har jag känt mig sårbar då vi har fått ännu fler arbetsuppgifter i samband med att personalnedskärningar har skett och även mer saker därtill.

Kanske det även bidrog att jag försökte hålla många bollar i luften, med min blogg, extraknäcket, Tradera försäljningar och även andra påhitt jag gjorde. Men absolut främsta var situationen på mitt fasta arbete.

Bilden nedan förklarar nog känslan lite grann hur det kändes 😂

Amy Sedaris Cooking GIF by truTV’s At Home with Amy Sedaris

Kommer Fröken kunna återgå till sitt gamla arbete?
Ja, det tror jag! Jag har alltid varit väldigt ansvarstagande och vill få allting att bli så bra som möjligt, men denna gräns kommer jag att släppa på från och med nu och låta saker och ting bara ske på mitt arbete.

Är det för mycket så att jag inte hinner göra klart saker på jobbet, så får det helt enkelt bli så! Jag ska ej känna mig stressad för sådant längre.

Är det för mycket så kommer jag att tillkalla på hjälp, annars så får det helt enkelt gå åt pepparn på jobbet!

Det svåra för mig är att acceptera de två meningarna och faktiskt låta det ske så och att jag kan känna på det sättet, men det är det enda sättet att klara mig på, tror jag.

Varför byter inte Fröken jobb?
Trots dessa tråkigheter så älskar jag mitt jobb och jag är duktig på det. Jag älskar även mina arbetskamrater.

Förutom dessa saker så är det också bra betalt och jag är väldigt nöjd med min lön, haha 😂 Jag kan trots allt investera 20,000 kr varje månad på grund av det!

Jag försöker även tänka långsiktigt, att jag “bara” har 10 år kvar att jobba så att jag vill kunna hålla mig kvar här tills dess, istället för att utbilda mig till något annat yrke och därmed förlora 2-3 år på det.

Vad menar du, bara 10 år kvar att jobba?
För er som kanske är nya läsare eller har missat det, så har jag en investeringsplan på 10 år om att jag då ska vara ekonomiskt fri. Planen är att mina utdelningar från mina aktier då är uppe i 25,000 kr/månad i snitt och därmed har jag skapat min egna “trisslottvinst” tills jag är 39-40 år (är idag 29 år gammal).

Då är jag fri till att göra vad jag än vill och det är min stora dröm som jag kämpar för!!!

Rich Make It Rain GIF

Slut på detta inlägg!
Fler inlägg kommer att komma nu framöver, även med portföljuppdateringar!

Jag kan gladeligen nämna att jag till slut nådde 1.2 miljoner kr gränsen och närmar mig hastigt till 1.3 miljoner kr 😃

Resterande kvällen så kommer Fröken att..
..svara på obesvarade kommentarer, meddelanden och IG inlägg! Under denna tid så har jag inte haft energin att svara men det känns som att jag kan börja göra det idag!

Hilarious Kermit The Frog GIF

Jag hoppas att det är bra med er alla och jag hoppas att ni fortfarande kommer att tycka om mina tankar och idéer om pengar och vad jag gör är intressant för er! 😊

Fröken Investera

2 thoughts on “Fröken är på väg tillbaka! Talar ut om utbrändheten!

  1. Hej Louise!

   Tack så mycket! Det känns bra att vara tillbaka med 😃

   Kul att se dig igen! Jag hoppas att allting är bra med dig! ^^

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *