Augusti månadsbudget! Sparkvot 76% och personligt rekord på Tradera!

Hej allihopa!

Först vill jag bara säga att jag känner mig bättre, trots att jag nyligen blivit utbränd eller har blivit drabbad av utmattningssyndrom. Det känns bättre för att nu är jag hemma och jag vet att jag kommer vara det i åtminstone tre månader och det känns bra att få stänga av tankar om jobbet helt nu och bara kunna vila upp mig!

Fortfarande så tänker jag mycket på pengar, hur jag kan hitta på något annat att göra istället och vad mina alternativ kan bli. Har kollat på en hel del Gary V klipp på YouTube som inspirerar.

Nu till siffrorna för Augusti månad!

Inkomster:

 • Lön 24,845 kr
 • Extraknäck 2,710 kr
 • Tradera 1,353 kr (rekord försäljning för mig!)
 • Utdelningar 0 kr
 • Räntor 305 kr
 • Mobilautomaten 301 kr
 • AdRecord 303 kr

  Totala inkomster: 29,817 kr

Utgifter:

 • Hyra 1,553 kr
 • Mat 1,368 kr
 • Transport 368 kr
 • Träning 445 kr
 • Mobil och bredband 248 kr
 • Webbhotell och adress 237 kr
 • Tradera 151 kr
 • Pass 350 kr
 • Frimärken 90 kr
 • Wish 330 kr
 • CSN 1,811 kr (min enda skuld som betalas var 3e månad!)

  Totala utgifter: 6,951 kr

Inkomster minus utgifter:
29,817 – 6,951 = 22,866 kr sparat denna månad!
Sparkvoten landade denna månad på 76% !

Man räknar ut sparkvoten genom att ta dina sparade pengar, dividera dessa med inkomsterna och multiplicera detta med 100x.
Så i mitt fall: 22,866 / 29,817 x 100 = 76%

Tradera, slog mitt personliga rekord i försäljning!
Det kändes riktigt bra denna månad! Många bud på många auktioner! Jag får verkligen en kick när jag säljer någonting där och att de även blir nöjda med prylarna! Häftigt att äntligen komma över 1,000 kronors gränsen! Dock så tror jag att det var en engångsgrej och att det inte kommer komma upp i den summan på ett bra tag!

happy see ya GIF
Känslan när jag slog mitt Tradera rekord! 🙂

Mobilautomaten i inkomster, vad är det?
Det är en Casino sida. Självklart spelar jag INTE för mina egna pengar, det skulle jag aldrig göra utan jag investerar dem på börsen förstås! Men de hade ett hjul man kunde snurra dagligen och fick då mellan 1-20 freespins (jag fick inte en enda gång 20 spins) under 60 dagar, så jag fick någon slant här och där varje dag i två månaders tid, vilket resulterade i totalt 303 kr.

Tar man summan 303 dividerat med antal dagar, alltså 60, så ser man att jag fick ut i snitt 5,05 kr per dag genom detta.

Så jag spelade upp mina freespins till de tog slut och stängde av, så jag spelade aldrig för en enda krona av mina egna pengar eller en enda krona av det som jag vann heller.

DETTA ÄR INGET JAG REKOMMENDERAR ATT GÖRA! DESSA SPEL ÄR SKAPTA FÖR ATT MAN SKA BLI SPELSUGEN OCH SPELA BORT SINA EGNA PENGAR! JAG VET SJÄLV ATT JAG ALDRIG SKULLE STOPPA IN MINA PENGAR, ANNARS HADE JAG ALDRIG GJORT DET!

Sen kan man tycka, är det okej att jag gjorde detta, att jag “tricksar” systemet för att ta ut gratis pengar? Självklart, tycker jag. De gamblar ju själva med att ge ut gratis pengar om att jag förhoppningsvis ska bli beroende och bli spelberoende. Det är ju också därför de hade så att man var tvungen att logga in varje dag i 60 dagar, vilket är väldigt sneaky utav dem!

AdRecord i inkomster, vad är det?
Det är faktiskt mitt affiliateprogram med Avanza som jag använder och det är alltså pengar jag har fått när folk har registrerat sig, gratis självklart, hos Avanza! Då får jag ut cirka 60 kr per registrerad person efter skatt, sociala avgifter och andra avgifter!

Riktigt kul att se och det känns samtidigt väldigt bra för mig att jag kan ha varit droppen som rann över bägaren för folk som gjorde att man ville ta tag i sitt sparande och investerade på riktigt 😀 Det känns som att jag då har inspirerat folk till att börja ta hand om sin ekonomi genom att gå till action!

Blev Fröken nöjd med månadens budget?
Ja, det blev jag! Jag var som vanligt över 75% och det är något som jag alltid verkar vara över! Dock eftersom jag inte kommer vara på jobb nu framöver så kommer mina månadsbudgetar se annorlunda ut framöver!

Vilka aktier har Fröken köpt?
Det gamla vanliga! Xact Högutdelande, Investor, Latour, Kinnevik, Industrivärden och Lundbergföretagen 🙂

Hur mycket pengar är Fröken uppe i totalt idag?
Cirka 1,190,000 kr 🙂 Så förhoppningsvis strax är jag över 1,2 miljoner kronors gränsen!

Slut på inlägget!
Det var månadens budget och jag är nyfiken på hur min nästa kommer att se ut!

Hur mycket lyckades ni själva spara denna månad? Vad blev er sparkvot? Lyckades ni spara extra mycket eller dök det upp något stort ni har handlat? Låt mig veta!

Fröken Investera

12 thoughts on “Augusti månadsbudget! Sparkvot 76% och personligt rekord på Tradera!

 1. Så inspirerande inlägg!

  Jag jobbar som timmis inom vården och hade en ofrivillig semester på nästan 3 veckor så denna lön var c.a 10.000 mindre men lyckades ändå spara undan 45% av lönen trots utlandsresa, Gotland och diverse nöjen 🙂 men nästa månad sen ljusare ut, då lär jag landa på ungefär 70% 😃

  Ta hand om dig!

  /Undersköterskan

  1. Hej Julia!

   Tack så mycket 🙂 Jag tycker att det är kul att skriva upp alla mina siffror här med! Det får mig att få bättre koll också och det blir så enkelt att jämföra i efterhand ^^

   Haha timmis! Vilken gulligt ord, inte hört förr 😂

   Ofrivillig semester, alltså det fanns inga jobb för en timmis på just denna period då menar du? 😛 Bara så jag hänger med xD

   Oj wow, allt det där och du lyckades ändå ha en sparkvot på 45%!! Riktigt bra!! Ser ut som en riktigt ljus månad som kommer då 😀 Då måste du också ha en hel del låga utgifter! Vad är dina hemliga sparknep? Hur billigt bor du? Hur kan du ha så låga utgifter eller är det väldigt höga inkomster som timmis? Jag hoppas du läser detta så att det kommer ett svar på detta 😀 Jag är lite nyfiken av mig!

   Riktigt tjusiga siffror!! Bra jobbat!!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

   1. Familjen jag jobbar med åkte på semester så då får man själv vila upp sig lite, hade väl iof kunnat jobba lite extra på sjukhus men kände nog lite att kroppen ändå ville vila lite, samt att sambon önskade en semesterresa 😏😅 jobb inom vården finns det gott om och speciellt under sommaren 😬

    Jag har nog ganska låga utgifter tror jag nog 🤔 haha men dem blir lägre från och med 1oktober då jag och sambon hyr ut vår BR vi köpte i januari ( vi bor i en tvåa nu och köpte ettan vägg i vägg med vår 2a) så vi hyr ut ettan under en tid så lägenheten betalar sig själv under minst ett år sen har vi inte jätte mycket omkostnader men mitt bäst sparknep måste nog bli att jobba obekväma tider 😂 jag jobbar nätter så har inte riktigt den tiden att spendera mina pengar, men annars så är det ju en gyllden regel att alltid spara undan pengar när lönen kommer och inte innan nästa lön kommer :p jag har boendekostnader inklusive el, ränta,amorteringar,bredband, avgift till BRF ,vatten,värme osv på 4000 kronor ( 2 lägenheter) Sedan mat runt 1800-2000 per person, buss kort osv..

    Jag försöker ha en sparkvot på minst 50% senaste tiden har jag legat på runt 60-70🙈 jag jobbar som timanställd på schema 🤔 så jag har en heltidsanställning och är garanterad mina timmar samt att jag jobbar enbart nätter = natt ob = mer pengar + att jag får ut semester ersättning på lönen.

    Glad över att ha hittat din blogg/Instagram 😍 kan ibland känna mig ensam om att hålla kolla på mina utgifter/inkomster jämfört med dem i min omgivning, där är spenderar byxorna på all the time. Sambon och jag tävlar en del med varandra om sparande osv, ganska kul att kunna inspirera varandra 😃

    1. Hej Julia!

     Ursäkta för det sena svaret, men jag tog paus från allt när utbrändheten slog till som värst!

     Jo, det skadar nog inte att få vila ut ibland med! Särskilt om man jobbar som du gör, jäklar vilken arbetsmyra!! Häftigt att läsa detta! ^^

     Så du äger två lägenheter i dagsläget? Du har köpt dem båda? Häftigt!!! Klockrent att ni även hittade en hyresgäst direkt 🙂

     Haha så att arbeta obekväma tider är både bättre betalt och då har man inte så många tillfällen att spendera pengarna? Genialt 😂

     Det låter som att du har det hur bra som helst med dina låga utgifter och lönen du får! Jag är riktigt imponerad!!!

     Jag är glad att du har hittat hit med! Det låter som att vi är väldigt lika varandra när det kommer till att arbeta och att spara pengar 😀 Vad kul att ni “tävlar” med varandra! Att hitta en partner som tänker likadant om pengar kan ju inte bli bättre 🙂

     Haha spenderarbyxorna, jag gillade det ordet 😂

     Jag vet inte om du kommer att se detta svar då det är så sent svarat från min sida, men jag hoppas att allting är bra med dig och att vi kanske kan få tid att chatta lite någon dag!

     Hoppas att allting är bra med dig!

     Med vänliga hälsningar,
     Fröken Investera

  1. Hej igen Framtidsoptimisten!

   Haha, jo jag är nog lite extrem som sagt xD Jag verkligen brinner för mitt mål och jag har knuffat undan i princip allt annat i mitt liv, på gott och ont!

   Därför är jag också väldigt glad över att jag har hittat min sambo som också gillade mitt intresse om att investera idag för att pensionera sig tidigt och hoppade på mitt tåg! 🙂

   30% är långt över vad vanligt folk sparar!! Det är hur bra som helst!! Lyckas du komma upp till 40% så är det riktigt bra jobbat!! Jag ska kika in och läsa så fort jag har svarat klart på folk här 🙂

   Tack för att du delar med dig!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 2. Undrar vad du räknar in, inom sparande? Är det bara sparande till aktier och fonder och sparkonto/buffert eller också t ex sparande till resor o liknande mål som ligger lite längre fram?
  Ak

  1. Hej Ak!

   Jag har faktiskt valt att inte åka på resor eller spara till liknande saker alls. Utan allting jag lyckas spara åker in på aktier och mitt sparräntekonto!

   Tyvärr så är jag tråkig på det sättet att jag inte reser och hittar på kul saker, men det är någonting jag har valt att prioritera bort då jag hellre investerar så mycket som möjligt de kommande åren så att jag senare om cirka 10 år kan “pensionera” mig och leva på mina utdelningar 🙂 Då har jag all tid i världen att resa runt dit jag vill, utan att pengarna är ett problem.

   Tack för frågan och jag hoppas du inser att jag är lite av en torrboll när det kommer till sånt xD

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 3. Hej!

  Tråkigt med utbrändheten, men skönt att höra att du mår bättre.

  Tack för ett väldigt inspirerande inlägg. Världsklass på den sparkvoten!! Grymt med många intäktskällor, vad säljer du mest på Tradera? Vi har också börjat sälja en del saker på Tradera, än så länge är det mest kläder.

  Ha en fin söndag!

  1. Hej TDS!

   Tack så mycket! Dock var det inte så mycket bättre då, som jag trodde. Utbrändheten slog till hårt efter det inlägget 😛

   Men nu ska jag vara tillbaka och idag mår jag bättre! Ursäkta för det sena svaret btw 😛

   Vad kul att du tyckte om detta inlägg! Haha jaa, det har tagit mig år att få sparkvoten till vad den är idag ^^

   Jag säljer allt möjligt på Tradera. Mycket kläder, muggar, småprylar jag har haft i hemmet och även vissa saker som jag köpt från Wish och säljer vidare!

   Vad kul att ni också har börjat sälja av prylar där 😀 Går försäljningen bra?

   Jag vet inte om du kommer att se detta svar så jag svarar så sent! Men jag hoppas att allting är bra med dig iallafall 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *