Jag lever på under 5000 kr/månad. Vad gör jag egentligen på min fritid?

Hej allihopa!

Som ni vet så är mina utgifter VÄLDIGT LÅGA och det betyder ju då att jag inte har så mycket aktiviteter för mig på min lediga tid.

Så vad är det jag egentligen gör på min fritid? Sitter jag bara och rullar tummarna? Varför är jag inte med mina vänner? Har jag det tråkigt om dagarna? Är jag olycklig?

Min lista över mina 6 hobbys och det jag älskar att göra!

 • Mitt bästa sällskap är min sambo!
  Jag har alltid gillat att vara ensam och även min mamma har beskrivit mig med ordet “ensamvarg” och jag trivs så bra med det. Men den enda personen som jag vill umgås dagligen med är min sambo.

  Vi är så lika på så många sätt, tänker likadant om saker, har samma syn på livet och har samma humor!

  Så vänner är ingenting jag orkar ha på min fritid, det beror nog också mycket på att jag får så mycket kontakt med människor via jobbet att jag bara vill stänga av och vara ensam med mig själv och min sambo! 😛

 • Spela TV och datorspel!
  Japp, jag är en gamer! Jag växte upp med Nintendo i handen och jag har sedan dess alltid älskat att spela olika spel!

  När jag var runt 10 år så var mitt första online spel Ragnarok Online, ett mangainspirerat MMORPG. Sedan gick jag över till Diablo 2 och slutligen blev det självklart WoW!

  Mina karaktärer jag spelade i WoW var Rogue, Warlock och Shaman!

  Nu idag så är det främst två spel jag lirar och det är League of Legends och Counter-Strike!

  När jag spelar LoL så spelar jag oftast Aram, men när jag kör normala games så gillar jag bäst att gå i jungeln 😀

  Om ni är sugna på att spela med mig så kan vi nog göra det någon dag när jag har tid 😀

 • YouTube! Maaassor med YouTube!
  Här kan jag fastna helt, då jag älskar att läsa och höra om nya saker. Det kan vara allt från att kolla på videos om antika civilisationer till hur framtiden kommer byggas upp med AI.

  Självklart så består måånga av timmarna jag kollar om ekonomi! Hur man kan tjäna mer, olika tips och idéer om företag och allt vad investeringar hör till.

  Bland mina största idoler har vi Kevin O’Leary, Dan Lok och Gary V!

  Sedan kollar jag på mycket om personlig utveckling, ämnen och guider om allt som intresserar mig, gaming och mycket, mycket mer.

  Jag älskar YouTube för folk fyller hela sidan med kunskap och delar med sig, som de sedan också tjänar pengar på. Fantastiskt!!!!

  YouTube har öppnat dörrar för folk att leva på sina passioner. Det finns kanaler om grillning, plantodling, pussel, leksaker, gaming, ja, allt vad man kan tänka sig och de lever på det! Vilket fantastiskt verktyg!

 • Min dansträning!
  Detta var något jag började med redan som liten och som jag sedan slutade att göra när jag blev 19-20 år någonting. Jag har nyligen plockat upp denna gamla aktivitet igen och det är så himla kul!!

  Här har jag vänner i min smak förresten, vi träffas i 90 minuter ungefär, pratar och tränar ihop och sen får det räcka 🙂

 • Min blogg och Instagram!
  Detta är något som tar upp mycket av min tid men det är samtidigt något som jag älskar!!

  Att få prata ut om mitt egna sparande och investeringar känns så skönt! Jag har i så många år gått runt och hållit detta enbart för mig själv. Men via min blogg och Instagram så kan jag få ut allting ur mig och det är en härlig känsla att få prata ut och om dessa ämnen!

  Inte nog med det så har jag fått chattat och pratat med massor med folk som jag anser är mina vänner!

  Jag har också lärt mig så mycket mer sen jag startade dessa konton som jag kanske aldrig hade gjort annars! Det var tack vare Instagram som jag träffade folk som höll på mycket med Tradera som jag nu har tjänat flera tusenlappar på!

  Extrahjälp fick jag utav två personer! Följ dem på Instagram om ni vill!
  en_analyserad_ekonomi och billy_adam_art

  Här är en länk till MIN Instagram också 😛 froken_investera

  Andra tips jag fått från er är Cashbacker och olika appar som Flarie!

 • Jag Googlar ALLT jag vill veta!
  Jag har alltid älskat att få svar på saker som jag har undrat och därför är jag absolut förtjust i Google!

  Likt YouTube, så vad jag än undrar, så kan jag googla och få svar på det! För någon där ute har kunskap om det ämnet där ute och har laddat upp denna information på internet, som är ett gigantiskt bibliotek med instant access!!

  Det var också via Google som jag började min investerings resa när jag ville ha svar på frågorna “How to get passive incomes” och “How to become rich”. Dessa frågor ledde mig till vägen jag går på idag 🙂

  Jag kan också säga att jag är en sån som har 20 flikar uppe samtidigt och hoppar mellan dem konstant, samtidigt som jag lyssnar på en föreläsning från YouTube på en av flikarna xD

Så vad tycker Fröken om sitt eget liv?
Jag ÄLSKAR mitt liv och jag lever det precis som jag vill göra det. Jag har det så sjukt bra, jag gör saker jag älskar och jag vet att jag bygger upp en FANTASTISK framtid åt mig själv och min framtida familj.

Många frågar sig själva vad deras gåva till världen är, hur de kan göra världen till ett lite bättre ställe… vad tror Fröken om det?
Mitt svar på den frågan är just vad jag gör här, när jag pratar om pengar, sparande och investeringar med MIN touch över det hela och hur jag ser på hela denna cirkus!

Jag tror på och jag vill att min gåva i livet är att förmedla vidare vad jag har lärt mig och hjälpa folk och inspirera dem till att bygga en starkare privatekonomi och genom det förhoppningsvis få ett lyckligare liv så att de har mer tid över till att göra saker de älskar och ha tid att vara med familj och vänner som de älskar!

Jag vill förändra folks syn att se på pengar. Pengar är ett tvåeggat svärd, det kan både hålla fast dig eller befria dig! Pengar kan antingen vara bojor som håller dig fast eller vara verktyget som ger dig frihet!

Det är upp till var och en hur man använder detta verktyg och hur man vill leva sitt liv! Jag vill att alla ska kunna jobba med det de älskar att göra och inte känna sig fast på något jobb som de hatar för resten av sina liv!

Slut på inlägget!
Det blev en hel del text men jag hoppas att det gav någon därute en insyn i hur jag lever mitt liv och hur jag tänker och vad jag vill göra!

Låga utgifter men stora drömmar 😛

Vad gör ni själva på fritiden? Vad har ni för hobbys? Hur påverkar dessa erat sparande och investerande? Låt mig veta!

Fröken Investera

2 thoughts on “Jag lever på under 5000 kr/månad. Vad gör jag egentligen på min fritid?

 1. Så länge man är nöjd med sitt eget liv så är det som det ska vara! Jag är ingen gamer alls, men jag kan absolut förstå ditt googlande och intresse av att lära dig saker den vägen – så gör jag också :-).

  Galet låga omkostnader har du i alla fall!

  1. Hej Louise!

   Ja, precis 😀 Det tycker jag med!

   Jag vill leva såhär och bygga upp min framtid på mitt sätt och jag älskar det! Senare så vet jag att både jag och sambon kommer titta tillbaka på de här åren när vi är äldre och tycka att vi själva var lite galna, men såklart vara så glada att vi gör detta idag xD

   Okej, vad kul att du också använder internet som det bibliotek av information och kunskap det verkligen är! 🙂

   Haha jaa, det har dock tagit år för mig att “perfektionera” dessa låga utgifter och jag jobbar än idag på att sänka dem och öka mina inkomster 😀

   Tack att du delar med dig!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *