Utdelning från Swedish Match idag! Jag skriver vad jag tycker och tänker om detta bolag!

undefined
Inlägget är reklam för Avanza och innehåller annonslänkar. Allting jag skriver är dock mina egna åsikter och tankar, men jag ger er länkar så att ni själva kan klicka er in på deras hemsida och titta över aktierna jag skriver om.


Hej allihopa!

Jag har tänkt att jag ska börja skriva upp alla utdelningar som jag får in, även här på bloggen! Annars är jag väldigt snabb med det på min Instagram.

Swedish Match, dagens utdelare!
462,5 kr trillade idag in på mitt konto! 😃

Vilka är Swedish Match?
Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Snus och moist snuff, Övriga tobaksprodukter samt Tändprodukter. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i Skandinavien och USA.

Hur många aktier har Fröken i SWMA?
Jag har 37 stycken med ett börsvärde på 21 300 kr i skrivande stund!

Vad gör Fröken med utdelningen?
Jag köpte XACT Högutdelande för dem! Jag inser allt mer och mer att jag vill återinvestera in de utdelningar jag får, till rakt in i mina breda fonder och investmentbolag! 😃

Varför återinvesterar inte Fröken utdelningen i SWMA igen?
Det beror på att jag dels föredrar att återinvestera in pengarna i mina breda fonder och investmentbolag!

Sedan så vill jag helst försöka undvika tobaksbolag och andra bolag i liknande branscher, av principskäl. Alla i min familj brukar tobak på något sätt och jag gillar det inte.

Självklart så är det svårt att undvika branschen helt, för då måste jag ju även sälja mina XACT Högutdelande aktier för att där finns ICA och Axfood som säljer tobak i sina butiker! 😛 Så långt vill jag inte gå!

Varför äger Fröken denna aktie?
Dessa köpte jag på mig månadsvis av i början av min karriär och ansåg att de var en trygg aktie, oavsett ekonomiska klimat!

“Istället för att lägga pengar på tobak så tar jag de pengarna och investerar i tobaksbolag och då kommer jag istället tjäna pengar på alla tobaksanvändare”, var min tanke då! Så varje månad köpte jag för den summa jag själv rökte cigaretter för back in the days! 😂

Rekommenderar Fröken denna aktie till folk?
Alla får göra som de själva vill, jag ger inga köprekommendationer!

Jag själv väljer att behålla dem då jag har en princip att jag aldrig vill sälja mina aktier och de har ju sin nisch och bransch. Folk skojar ju om att även om världen går under så ska de ha en snusdosa i fickan! 😂

De har en väldigt god utdelningshistorik, även med extrautdelningar som de har strött över aktieägarna över åren!

Trots Corona-krisen i år så är de upp nästan +20% sen årsskiftet, vilket är fantastiskt, tycker jag!

Sedan tror jag de kan vara känsliga mot förbud som kan uppstå mot deras produkter. Det var inte så längesen som deras smaksatta cigarrer förbjöds i USA och då dök aktien snabbt en liten period där.

Vill ni titta in Swedish Match aktie hos Avanza?
Klicka då på länken här!

Har du inget konto hos Avanza än? Klicka på bilden!

Slut på inlägget!
Äger ni själva SWMA? Vad fick ni i utdelning från dem? Vad gjorde ni med utdelningen? Låt mig veta!

Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *