Idag fick jag utdelning ifrån Stora Enso!

Hej allihopa!

Hurra för utdelningar! Idag kom det ännu mer pengar i form av utdelningar in på mitt konto, som jag tackar och bockar för!

Vilket bolag fick Fröken utdelning av?
Stora Enso!

Vad är Stora Enso för ett bolag?
Det är en Finländsk skogsindustrikoncern med verksamhet i fyra världsdelar! Företaget arbetar huvudsakligen inom områdena förpackningar, produkter av biomassa, träprodukter och papper.

Hur mycket fick Fröken i utdelning?
883,24 kr! Dock så är det 15% källskatt så 132,48 kr gick till det, som jag kommer att få inom 2-3 år. Så IDAG fick jag alltså i rena pengar 750,76 kr!

Vad innebär källskatt?
“I samband med utdelningen från vissa länder betalar svenska aktieägare källskatt. Det är en skatt som återbetalas till landet som utdelningen kommer från, eller källstaten. Hur mycket skatt som betalas bestäms av vilket land bolaget har sitt legala säte i. Skattesatsen kan skilja sig beroende på vilka skatteavtal Sverige har med respektive land.” -Texten är ifrån ungaaktiesparare.se

Hur många aktier har Fröken i Stora Enso och till vilket värde?
564 aktier med ett värde på 65 450 kr i skrivande stund!

Varför har Fröken så mycket pengar i Stora Enso?
Bra fråga, jag vet nog inte ens svaret på det själv xD Tanken var att jag verkligen ser potential i deras produkter och jag köpte väldigt mycket när de hade gått ner rejält från sin topp! Jag tror att detta kan bli ett riktigt bra bolag för framtiden, då de sysslar med produkter som ska vara skonsamma för miljön!

Vad kommer Fröken att göra med utdelning?
Jag köpte mer XACT Högutdelande för pengarna!

Slut på inlägget!
Äger ni själva Stora Enso? Hur mycket fick ni i utdelning? Vad gör ni med utdelningen? Låt mig veta!

Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *