Jag har investerat i min nyfunna inkomstkälla! Början på en webbshop?

Hej allihopa!

Som ni kanske har läst nyligen, bland annat HÄR, så har jag fått ett intresse för att sälja saker online! Detta är något som jag tyckte var riktigt kul och som jag kommer att fortsätta med och försöka att ha det som en extra inkomstkälla!

Jag bestämde mig därför för att investera lite pengar i detta från de pengar jag hittills har tjänat ihop via detta!

Innan Fröken börjar babbla, du nämnde webbshop? Vad menas?
Hihi ja, jag ser Tradera och Marketplace som min “praktik” där jag får erfarenhet av att sälja över internet, sköta frakt, få nöjda kunder, ta fina och proffsiga bilder, skriva säljande texter och mycket annat. Allt detta ger mig erfarenhet till den dagen jag bestämmer mig att öppna en egen webbshop. Jag testar såklart även om det är något jag gillar att göra och om det nu är något jag vill trappa upp på så kan det bli att starta eget och ge detta en chans 🙂

Då kanske jag hyr någon av mina grannars garage och har den som lager! Men det får framtiden utse ^^

Här är min köp-lista!

 • 1x Hushållsvåg 149 kr
 • 1x Skrivare 249 kr (får tillbaka 16 kr via Cashbacker ;P)
 • 100x Vadderade kuvert 124 kr
 • 500x A4 papper 49 kr
  Totalt: 571 kr

Varför köpte Fröken hushållsvågen?
Därför att jag måste veta vad mina kuvert och paket kommer väga då jag ska skicka iväg dem. När det gäller kuvert så är vikten viktig för att veta hur många frimärken som behövs fästas på. Om den väger 45g så är det 1x frimärke, väger den 55g så är det 2x frimärken.

Eller när jag ska skicka i låda, så blir det ett dyrare pris än det fasta priset hos tex PostNord om det jag vill frakta väger över 1 kg.

Man hade ju kunnat ta med sig grejerna till ICA butiken och väga på deras våg, men där går nog min gräns och jag investerar hellre i en våg för bekvämlighetens skull här hemma 🙂

Varför köpte Fröken skrivaren?
För att kunna skriva ut fraktsedlar till lådor som jag vill skicka. Innan har jag gått över till min mamma, som bor bara 10min ifrån mig, och skrivit ut mina papper där innan. Men samma med bekvämligheten så vill jag nu kunna sköta detta själv och hemifrån.

Säljer man via Tradera så kan man boka frakt billigt via Schenker, den enda nackdelen är att de inte kan skriva ut dessa fraktsedlar själva hos ombud, så därför köper jag denna. Innan valde jag att köpa frakt hos PostNord där de själva skriver ut fraktsedlar när du scannar ditt kvitto från mobilen, men byter nu till Schenker då deras postombud både är närmare, billigare och smidigare.

Varför köpa vadderade kuvert?
För mindre saker, som tex klockor, ringar och halsband, så är dessa kuvert guldvärda! Ett “vanligt” kuvert kostar 1.5 kr styck i ICA och dessa påsar betalade jag 1.24 kr styck, med bättre skydd och kvalité. I slutändan är det ändå inte jag som betalar för frakten, då denna kostnad landar hos min kund, så här går jag plus/minus noll, till och med lite plus då jag kommer ta 2 kr för denna. Jag plussar helt enkelt på kostnaden för frimärket 9 kr och 2 kr för detta kuvert som kunden betalar.

Varför köpa A4 papper?
För jag har inga nu och jag måste ha något att skriva ut på från skrivaren 😋

Intressant Fröken, men varför köper du inte lådor/kartonger också? Eller var får du tag i dem?
Jag har faktiskt hittat en riktigt GULDGRUVA vad gäller kartonger, vilket var ganska uppenbart egentligen. Det är miljörummet i min byggnad i bland kartonger! Folk beställer hem saker hela dagarna och slänger alla dessa lådor i miljörummet. Så här finns det hur mycket lådor som helst att hämta, helt gratis!! Kan ju inte bli bättre 🙂 Jag tar förstås endast de som ligger högst upp på “toppen”.

Är det någon av er som sysslar med en webbshop? Hur går det för er? Hur kom ni in på den banan? Kommer ni att fortsätta? Eller är det någon som är sugen på att prova? Låt mig veta!

Fröken Investera

Min portfölj och dess innehav!
Nu kan ni följa bloggen via mail!
Tips och idéer till inkomstkällor! Hur jag får över 65,000 kr extra per år utöver min lön!

2 thoughts on “Jag har investerat i min nyfunna inkomstkälla! Början på en webbshop?

 1. Intressant läsning! Det låter som att du är en driftig individ.

  Var köpte du dina vadderade kuvert? Tycker att du köpte dem till ett billigt och bra pris.

  Man kanske också skulle testa sälja några saker på tradera för att se om man skulle gå med vinst. Allt som gör att jag kan köpa fler aktier gör mig lycklig 🎉

  1. Hej Capitalisti!

   Tack så mycket! Kul att du tycker och säger det till mig 🙂

   Jag köpte dem på mailingbags.nu och jag håller med dig om att det var bra pris! De kostar ju 20 kr på ICA styck annars!! Det finns massor med storlekar, men jag tog 100x av den minsta, då det jag kommer skicka är i den storleken för tillfället 😛

   Blir det större grejer så kommer jag beställa in större vadderade kuvert med!

   Ja, det tycker jag definitivt att du ska göra! Jag skickade i PostNords blå påsar innan, de kostar 42 kr styck idag. Dock är det köparen som betalar frakten, glöm inte att lägga till fraktkostnad i din annons bara på Tradera 😛

   Precis, haha tänker lite lika där 😂

   Tack för kommentaren!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *