Mina två löpare!

Hej allihopa!

Jag tänkte visa upp mina två springhästar för er.

undefined
Inlägget är reklam för Avanza och innehåller annonslänkar. Allting jag skriver är dock mina egna åsikter och tankar, men jag ger er länkar så att ni själva kan klicka er in på deras hemsida och titta över aktierna jag skriver om.

Latour

Den som har gett mig mest avkastning i ren vinst, är Latour och hittills har jag fått 10, 853 kr (920kr kommer som utdelning strax).

Det är ett av mina största innehav på 11.1% av min portfölj och kommer att antingen förbli så, eller så kommer alla mina investmentbolag ta en större plats i portföljen.

De har historiskt haft en FANTASISK resa och jag hoppas att det kommer fortsätta på samma väg.

Utdelningen är idag på 1.92%, vilket inte är jättehögt men de har en historik av höjda utdelningar och hög avkastning i aktiekursen.

Jag är också nöjd med detta, då jag hoppas och tror på att de kan hantera pengarna och avkasta mer pengar åt oss aktieägare 🙂

Tomra

Mitt norska återvinningsföretag! Jag läste om den först via Placeras Nyheter för något år sen. Att det kommer bli striktare regler kring återvinning och pant håller redan på att ske och det kommer gynna Tomra.

Utdelningen är på 1.72%. Förra året delades det ut 2.35 NOK per aktie, men i år så delas ut 2.5 + 2 NOK, så med bonusutdelningen så 4.5 NOK. En riktigt saftig höjning med andra ord.

Lite kul är också att Tomra även ingår i Latour, så jag har lite kaka-på-kaka men det behöver inte vara någonting dåligt, som i detta fall med mig 🙂

LÄNK till LATOUR
LÄNK till TOMRA

Vilka bolag har gått bäst i vinst- och procentuelltmässigt för er?

Fröken Investera

Mina innehav!
Har nu passerat utdelningarna från 2018!
Nu kan ni följa bloggen via mail!

2 thoughts on “Mina två löpare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *