Hur har det gått för Frökens portfölj i corona-raset?

Hej allihopa!

Jag vill alltid vara ärlig med mig själv och även med er mina vänner här online om hur det går för mig och min portfölj!

Så idag ska jag visa upp mina portföljsiffror har jag tänkt! 😊

Tyvärr är de inte så trevliga att kolla på men jag tycker att det är viktigt att se ändå!

Så.. hur har det gått för Frökens portfölj i år?
Min portfölj har rasat hårt och siffrorna lyder:
-215 811 kr
-20,36%


Ni ser i bilden nedan mina tre vinnare och tre förlorare för i år.

Den största förloraren har varit XACT Högutdelande och det är inte så konstigt, då det är mitt största innehav och den står för 33% av portföljen!

Rööööda siffror för i år! Året som började så starkt, tvärvände nedåt!

Hur ser Frökens TOTALA UTVECKLING ut i portföljen?
Den är tyvärr inte lika rolig nu heller och jag har nu hunnit hamna på minus där med! Nedan kommer siffrorna.

-102 111 kr
-10,23%


Detta är ju tråkigt att se, att all min investering sen två år tillbaka har blivit utraderat! Men min sparhorisont är som sagt +10 år så för mig känns det inte som någon fara, samt att jag får ju mina utdelningar ändå 😛

Hur länge har Fröken investerat på börsen?
Jag har investerat sedan Januari 2018 och det började med rätt små belopp som sedan har eskalerat till att bli mer och mer. Nu på slutet så sköt jag även in extrapengar då girigheten tog över och jag blev hoppfull efter 2019 starka år och jag ville inte missa ännu mer avkastning med mina sparpengar 😂

Nedan kommer ännu en bild på mina insättningar de senaste 6 månaderna! Anledningen till att jag kan investerar så mycket på sistone är att det är pengar ifrån mitt sparkonto som jag har skjutit in i aktier!

Jag har ökat mina insättningar nu i och med att börsen rasat xD

Är inte Fröken rädd att börsen ska falla ännu mer?
Nej, inte riktigt, för jag tänker långsiktigt och jag vill inte sälja av mina andelar i dessa bolag! Jag tror ju att på sikt så kommer dessa bolag att stå i en högre kurs om tex 10-20 år och att de under denna tid har betalat ut utdelning till mig i alla dessa år med!

Hur påverkar detta Frökens dröm om att nå 25 000 kr/mån om 10 år?
Jag tror att detta GYNNAR mina planer att nå dit! Helt ärligt så tror jag att detta är det bästa som kunde hända mig!

Varför tycker jag det? För min sparhorisont för min plan ligger på 10 år och om det skulle ske en börskrasch (har iofs redan hänt) och faller ännu mer så kommer jag att fortsätta köpa mig in på dessa nivåer, månad efter månad, år efter år.

Till slut om några år då börsen börjar vända upp igen, så har jag helt plötsligt gjort extremt mycket pengar och kanske når min dröm ännu snabbare än de 10 åren jag siktade på från början!

Finns det någon möjlighet att Fröken inte skulle kunna nå sin dröm?
Det som skulle kunna hända, är att jag blir avskedad från mitt jobb, då skulle det verkligen vara synd!

Men jag tror inte att det kommer att hända och även OM det skulle hända så är jag ändå beredd att ta en YH-utbildning och utbilda mig till ett nytt yrke. Jag har faktiskt blivit sugen på lokförare 😂 Då får man även betalt under studietiden och kanske man får ta CSN-lån då med som jag kan investera för, trots lön under utbildning? Måste kolla upp det!

Slut på inlägget!
Det var mina tankar för idag!

Jag tror att jag kommer göra ett till inlägg senare idag, men först ska jag iväg och äta tårta då en i familjen fyller år 😋

Fröken Investera

10 thoughts on “Hur har det gått för Frökens portfölj i corona-raset?

 1. Kul med kapital att skjuta in nu på vårkanten 🙂 Timing är mycket svårt när man inte vet hur det ska gå framöver. En lyckoträff i alla fall att börja investera mer nu i och med detta tapp!
  Själv måste jag vänta till den 25:e! :p
  Jag började investera september 2018. Har känt på -10% (dec 2019) till +20% (feb 2020) hittills. Nu tillbaka på -10% igen som lägst. Hoppas själv på ett lite mer utdraget ras så jag hinner stoppa in en del pengar innan det vänder igen, men vi får se!
  /Arbetsplanen

  1. Hej Arbetsplanen!

   Ja, det var riktigt trevligt att ha kapital nu 😃 Nu tänker jag bara om jag sköt in för mycket och för snabbt, haha! Men jag är ändå nöjd med mina köp, känner jag ^^

   Det känns som att jag ska försöka hålla mig ifrån köpknappen tills denna månad är slut åtminstone xD Haha jag längtar med till den 25e för lönen ^^

   Vad kul att vi tänker lika och hoppas på ett utdraget ras! Jag skulle inte klaga om att skjuta in några månadslöner i ett år nu framöver i en nedgång!! 😃

   Tack för dina tankar och att du delar med dig ^^

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 2. Hej!
  Bra inställning till börsfallet.

  Ang CSN så kan det bli svårt med lön och CSN. Vad jag minns så fick man inte tjäna över en viss summa (minns ej gränsen), då blir du återbetalningsskyldig.

  Lokförare låter intressant, att man dessutom får lön under studietiden är ju fantastiskt. Vad ligger lönen på och hur lång utbildning är det?

  Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

  1. Hej Pappa Betalar!

   Ahh, du har rätt, nu när du sa det så kom jag på att jag har hört det förr med! Vet inte heller var gränsen gick men det måste jag kolla upp innan isåfall 😃

   Ingångslönen verkar vara 30 000 kr och stiger sedan till 36 000 kr, (före skatt btw), detta innan tillägg och grejer!

   Utbildningen verkar vara 12 månader vad jag har hittat hittills och det är perfekt, tycker jag 😃 Snabb utbildning och bra lön!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

    1. Hej PB!

     Det är bättre lön än vad jag har idag med! 😃

     Tyckte också att det lät sjukt intressant! Det är ju ett väldigt ensamt jobb, men efter att jag har jobbat i service i hela mitt liv så känner jag att jag vill ha ett lite mindre folktätt jobb 😂 Får se hur jag gör dock!

     Arbetstiderna är en nackdel om man inte kan jobba oregelbundna tider! Det verkar som att tiderna är olika och det är inte ovanligt att man börjar jobba 03:30 vissa dagar tydligen!

     Med vänliga hälsningar,
     Fröken Investera

      1. Hej PB!

       Ursäkta sent svar, har haft fullt upp med jobb och löst grejer på ledigheten!

       Aha, att jobba dagtid i skolor måste vara rena drömmen! 😃 Det är lite skillnad att jobba som lokförare då med tiderna om man jämför, haha xD

       Med vänliga hälsningar,
       Fröken Investera

       1. Har haft oregelbundna tider förut så uppskattar och njuter av dagtidsarbete.

        Som sagt, så länge barnen går i skola vill jag inte byta bort mina arbetstider.

        Men det kommer ett liv efter att barnen blivit stora 🙂

        1. Hej PB!

         Absolut, det förstår jag 😃 Bra och trevligt att du vill ha ett arbete som passar med tiderna för dina barn med!

         Jag har själv tänkt på olika yrken för framtiden som jag kan tänka mig att arbeta med, just för att synka med min kommande familj i framtiden 😃

         Kul att du tänker långsiktigt även med ditt yrke och livsplanering och inte bara med dina investeringar xD

         Med vänliga hälsningar,
         Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *