Jag kommer att gå i pension med 225,000 kr/mån i utdelningar och portföljvärde över 65 miljoner kr. Den sanna kraften bakom mina investeringar!

Hej allihopa.

De flesta av er som läser vet om min 10 års plan och mitt mål med det, att nå en snitt utdelning på 25,000kr/månad.

Det jag INTE har berättat för er om, är min LÅNGSIKTIGA plan, alltså dagen fram tills jag blir pensionär då jag är 65 år.

Det ni ska få se nu är den sanna kraften och resultatet bakom mina investeringar med kraften av ränta-på-ränta och återinvesterade utdelningar.

Nog babblat, till siffrorna!
Första bilden här under visar er dessa stats:

 • Mitt portföljvärde idag på 460,000 kr
 • Månadsspar 25,000 kr/mån (tänker börja ta ur mitt sparkonto väldigt snart med 5000 kr/mån)
 • 8% årlig avkastning och 4% direktavkastning.
 • All utdelning återinvesteras
 • Detta pågår i 11 år (min plan är 10 år, men efter 11 år är jag 40 så jag räknar därifrån)

Så enligt denna uträkning så kommer du att ha 25,000 kr/mån i utdelningar och ett portföljvärde av 7,649,000 kr om 10 år?!
Japp, enligt denna uträkning så det är möjligt. Man vet aldrig ifall kanske en börskrasch kommer just då, men om allt går enligt planerna så är jag i hamn om 10 år. Oavsett så kommer marknaderna att hämta sig i slutändan, även om det nu skulle ta ett par år extra men nu räknar vi på detta.

Vad kommer Fröken att göra när du har nått din dröm om 25,000 kr/mån?
Det jag vill göra, är inte att spendera upp varenda krona som kommer in. Utan mina planer ser ut såhär då:

 • Säga upp min fastanställning
 • Enbart leva på 50% av utdelningarna och återinvestera resten
 • Jobba 2-4 dagar i månaden (vilket kommer ge mig 4000-8000 kr)

Varför göra på detta sätt?
Jag får redan då 12,500 kr från utdelningar per månad, samt att jag kommer att arbeta på mitt jobb några gånger i månaden, helt enkelt för att jag gillar det jag gör och jag älskar mina kollegor. Så tillsammans med utdelningar och arbete då så kommer jag ändå att få ihop 16,500-20,500 kr per månad som är till att leva för, vilket kommer vara mer än väl med tanke på hur jag vill leva.

Men om du återinvesterar resten, det betyder ju att du fortfarande investerar?
Japp, det stämmer. Jag kommer aldrig att sluta investera och nu kommer jag visa er kraften bakom det här under med lite information:

 • Enligt bilden under, så har det nu gått 11 år så att jag är 40 år. Som ni såg på bilden ovan.
 • Mitt portföljvärde är 7,649,000 kr.
 • Jag har slutat att sätta in pengar för att investera
 • Jag återinvesterar 50% av alla utdelningar, plockar ut resten till mitt konto.
 • Börsen ökar i snitt med 8% per år och DA är 4%.
 • Detta pågår i 25 år, dagen jag blir pensionär, alltså 65 år gammal.

Så när du är 65 år så kommer du att få ut över 225,000 kr/mån i utdelningar och har ett portföljvärde på över 68 miljoner kr?!?! :O
Ja, om nu det blir de siffror som jag har räknat på. Det kan både bli mindre och det kan bli mer. Men oavsett så känns min pension väldigt tryggad 🙂 Detta är alltså min långa plan.

Du sa att du räknade på att plocka ut 50% av utdelningarna, innebär det att du tar ut HÄLFTEN av alla månadsutdelningar och det växer ändå sådär stort?
Ja, det stämmer. Ovan är räknat att jag plockar ut hälften av alla utdelningar som jag har tänkt att leva för. Så tex på bilden ovan på år 10 (då är jag 50 år gammal), då plockar jag alltså ut 30,000 kr varje månad under det året och de resterande 30,000 kr återinvesteras.
År 20 (då är jag 60 år gammal) så plockar jag ut 73,200 kr varje månad och låter resterande 73,200 kr återinvesteras.
Häftigt, va? 😛

Är det verkligen säkert att det är såhär enkelt?
Ja, mer eller mindre. Ni kanske har hört talas om ränta-på-ränta effekten. Så länge marknaden stigit under de kommande 36 åren så kommer detta vara absolut möjligt 😛 Om inte världen går under! Men även om JAG skulle DÖ så kommer min portfölj att fortsätta växa ^^

Men det är ju FÖR mycket pengar. Vad ska du göra för allting?
Precis, det är FÖR mycket pengar. Även för mig, min sambo och kommande barn i framtiden. Det jag vill göra, är att se till att de kommer till god användning i framtiden. När jag har så pass mycket pengar så känner jag att jag kan göra goda saker i världen. Att bidra till välgörenhet, skolor, mat, medicinsk forskning och vad det nu kan komma på tal senare i livet så kommer jag vilja vara med och hjälpa till på mitt eget sätt.

Varför vill du donera pengar i framtiden?
För som de flesta människor, så vill man göra gott här i världen och hjälpa andra. Detta är mitt sätt att hjälpa andra på. Det är ju även därför som jag skriver denna blogg, för att motivera någon eller några därute till en starkare privatekonomi. Alla har fått sina olika gåvor här i världen som vi kan bidra med och detta är min superkraft 🙂 Att hjälpa folk med ekonomisk medvetenhet och att senare bidra med ekonomisk hjälp där det behövs.

Jag har för mig att jag läst om att du har en sambo som också investerar?
Det stämmer, vi investerar nästan lika mycket varje månad och vårat gemensamma portföljvärde kommer att vara över 100 miljoner kr när vi är 65 år fyllda. Vi har samma tankar, mål och planer om vad det gäller pengar, familj och att bidra till gott här i världen. Jag är verkligen lyckligt lottad :’)

LÄNK TILL KALKYLATORN
Tack z2036 för denna uppfinning 🙂

Det blev ett väldigt långt inlägg och jag hoppas att ni har fått med er någonting från all denna läsning, om ni orkat läsa så långt 😛

Har ni själva räknat ut vad era långsiktiga mål och planer till pensionen är? Har ni också funderat på vad era gåvor att dela till världen är? Låt mig veta i kommentarer!

Fröken Investera

Rekordmånad i Maj med nästan 38,000 kr i inkomster!!
Nu kan ni följa bloggen via mail!
Det enkla knepet som fick mig att spara hundratusentals kr!

24 thoughts on “Jag kommer att gå i pension med 225,000 kr/mån i utdelningar och portföljvärde över 65 miljoner kr. Den sanna kraften bakom mina investeringar!

  1. Hej Carl S!

   Jag svarar på båda kommentarerna här 🙂

   Yes, det stämmer bägge två av det du säger! Att jag har skrivit ett inläggbatt jag sparat ihop 1 mil i Mars och att i detta inlägg så syns ett värde på 460,000 kr.

   Anledningen till detta är att enbart 460,000 kr av mitt kapital är investerat på Avanza och resterande ligger på mitt sparkonto hos Nordax.

   Min fördelning av kapital är idag ungefär 43% investerat i portföljen via Avanza och 57% ligger på mitt sparkonto med 0.95% ränta.

   Detta är något som jag försöker nämna i nyare inlägg (även i denna där jag nämnde uttag från sparkonto på 5k/mån) för nyare läsare med, så man hänger med lite i vad jag gör.

   Det nämns även i inlägg som tillexempel “Mina Innehav” och “Veckospar och min strategi på börsen”.

   Men kul att du är med och granskar innehållet 🙂 Det får mig att inse att jag behöver vara mer tydlig i mina kommande inlägg. Jag förstår nu att det kan se förvirrande ut här!

   Tack för din kommentar och jag hoppas att du är nöjd med resten av innehållet 😀

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

  1. Hej Marcus och tack så mycket att du känner så! 🙂

   Okej, det är ju riktigt bra!! Det är ju ett spar på 60,000-84,000 kr per år! 🙂

   Men kul att du vill höja den siffran 😀 Du får höra av dig i framtiden om hur det går!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

  1. Är det du som är z2036? Haha du anar inte hur mycket jag har lekt med den där kalkylatorn och vad den har betytt för mig!!

   Det är mycket tack vare den som jag har skapat min plan ifrån och sett vad mitt sparande idag kan leda till och tack vare den som jag vet att möjligheten till min 10 års plan ens finns!!

   Den har gjort underverk för mig och jag tackar dig med hela mitt hjärta 🙂 Kul att du kikade in här! 😀

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 1. Hur kommer det sig att du räknar med en rejäl överavkastning gentemot vad börsen avkastar över tid? Snittet är 8, du räknar på 8+4, 36 år i rad.

  Du har samtidigt en “strategi” med Xact Utd och investmentbolag, vilket innebär att du efter overhead (investmentbolag) och avgifter (Xact utd) sannolikt precis kommer lyckas följa snittet.

  Hur får du ihop det?

  I all välmening
  Anders

  1. Hej Anders!

   I all välmening, självklart, ni får fråga vad ni vill såklart 😀

   Att jag räknar med 12% i ökning i snitt per år över en tid på 36 år, tycker jag själv inte är särskilt högt räknat med tanke på att det är det Stockholmsbörsen har presterat de senaste 30 åren om jag ej misstar mig, samt att jag tror att även mina bolagsval kommer även utprestera index rätt hårt eller ligga på minst samma nivå.

   Man ska aldrig anta att historiken blir densamma i framtiden, men om det blir någorlunda lika så har investmentbolagen i min portfölj gjort ännu bättre ifrån sig än så.

   Jag kan förstås inte förutspå framtiden men jag tycker personligen inte att jag har räknat högt eller för högt, utan snarare ett mycket möjligt resultat.

   Men vi får se om 36 år hur det har gått förstås ^^

   Även om jag nu efter 36 år “bara” snittat 6% totalavkastning så kommer jag ändå att få ut 100,000 kr/mån utdelningar och ha ett portföljvärde på över 30 miljoner kr, vilket är helt okej det med 😛

   Jag förstår att alla tycker och tänker olika och har sina egna teorier om inevsteringar, men det är såhär jag ser och tänker kring detta iallafall.

   Tack för att du tar dig tid och kommenterar 🙂 Jag uppskattar det och hoppas du kikar in här i framtiden igen!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 2. Tack för förtydligandet kring ditt resonemang! Det finns säkert lite olika snitt utifrån vilken tidsperiod man väljer, jag själv går på de lägre talen jag hittat för att inte underskatta “arbetet” jag själv behöver stoppa in, men var inte medveten om att 12% faktiskt var ett historiskt snitt det också.

  Jag själv “började om” aktieresan i januari 2015 efter att jag och sambon hittat vår drömlägenhet och stoppat in majoriteten av alla pengar/aktier i den. Är nu precis uppe i 2,1 miljoner i aktier efter drygt 20% avkastning per år och ett snittsparande på 25′, men tror inte jag kommer lyckas med den avkastningen (tur och högkonjunktur)
  eller sparandet (barn kommer förhoppningsvis någon gång och bonusar boostar sparandet, men är ju “fusk”) över tid.

  Min deadline är åtta år bort. Med dina siffror för ränta-på-ränta så ser högst sannolikt, så kanske ska köra på dem istället.:)

  Lycka till framåt, ska bli kul att följa din resa!

  1. Hej igen Anders!

   Sorry för sent svar, är ej så aktiv när jag är på jobb ☺️

   Men oj, det låter som att ni har det bra, ni två!

   20% är mycket, håller med, det har varit “bull”-market länge nu och jag skulle inte heller vilja slå vad om att den avkastningen håller så i snitt per år de kommande 10-20 åren 😛

   Sparar ni 25,000 kr ihop per månad? Helt fantastiskt isåfall!!

   Barn ska komma för oss med, men vi har pratat om det och pratar om 5 år framöver ungefär 😊

   Vad är det för bonusar som boostar sparandet? Via jobbet?

   Vad för deadline är det? Deadline för ditt investeringsmål?

   Ta inte mina siffror som fakta, utan det är helt enkelt vad jag räknar på. Nu under mitt 1.5 år av investerande så är jag enbart +4,72% i dagsläget 😛 men i det långa loppet så hoppas jag som de presenterade siffrorna och tror även på det!

   Tack detsamma, min vän 🙂 jag hoppas vi hörs av snart igen! Vill du prata mer så kontakta mig gärna via Instagrams chatt eller maila till frokeninvestera@hotmail.com 😋

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 3. Hej igen Fröken Investera!

  Nja, min sambo och jag delar inte riktigt spar- och investeringsintresset som du och din sambo gör, hon brinner för kläder, handväskor och inredningen. 🙂 …så vi delar på de gemensamma kostnaderna, sen gör var och en vad de vill med “sina” pengar. Men jag brukar berätta för henne vad jag köper och säljer, och då brukar hon haka på, och hon sparar 5′ – 6′ inkl amortering varje månad på egen hand, så ingen lyxfällan-varning iaf. 😀

  Ja, exakt, lönebonusar hjälper upp mitt totala snitt med 5′ -6′, en normal månad sparar jag 19′ inklusive amortering.

  Ja, helt rätt, om 8 år är målet att aldrig mer kunna säga “jag måste jobba” utan att bara kunna säga “jag väljer att jobba”. Mitt liv är rätt jobbcentrerat, jag hänger upp allt ifrån intresse till utveckling kring det, och då och då tycker jag lite synd om mig själv för att jag jobbar för mycket. 🙂 Men om jag inte behöver, så kan jag inte tycka synd om mig själv, utan allt är självförvållat. 🙂

  Ha en fortsatt bra onsdag!

  1. Hej Anders!

   Jaha, haha jo det är väl rätt normalt att brinna för såna saker va 😂
   Men jag gillar idén att ni har era egna pengar men gemensamma utgifter!
   Snyggt, då sparar hon ju riktigt mycket ändå med tanke på de flesta!

   Oj, när du skriver 19′ menar du alltså 19,000 kr? Riktigt bra!!!!!!!!!

   Det är ett fint mål att ha 🙂 Jag själv behöver faktiskt idag bara jobba 3 dagar per månad för att få mina utgifter att gå runt, eller alternativt investera alla mina pengar idag och enbart behöva jobba 1 dag i månaden. Dock är det inte mitt mål, utan mitt mål är att få ihop 25,000 kr/mån i utdelningar i snitt, så att jag har total frihet i mina ögon.

   Jag tror att det är bra att ha livet jobbcentrerat som vi gör så att vi kan njuta av frukterna från vår skörd senare i livet från det vi har sått idag 🙂

   Kul att hitta fler likasinnade här på internet!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 4. Hej igen fröken Investera!

  Hoppas din sommar varit riktigt bra! 🙂

  Ville bara säga, att endast behöva jobba 3 dagar för att täcka dina utgifter är ju fantastiskt! Själv har jag mycket längre kvar, jag kostar ca 20 000 kr per månad BARA JAG… Utdelningarna ger i år en intäkt på 7200 kronor, så jag har 2/3 kvar av förflyttningen…

  Så bra att fylla på med lite energi och fokus med hjälp av ditt bloggflöde. 🙂

  Trevlig lördag!
  Anders

  1. Hej igen, Anders 😃

   Den har varit huller om buller! Men jag mår bra iallafall 🙂 Hoppas din sommar också har varit bra!

   Jaa, mina utgifter är så pass låga så det räcker med enbart tre dagar jobb att täcka dem!

   Annars med mina utdelningar idag så behövs enbart 2 dagars jobb i månaden för att täcka mina utgifter!

   Så mycket frihet har jag ändå, tycker jag 🙂

   Oj, det skulle vara intressant att se listan för dina utgifter och var dina pengar går åt! Är dessa saker du lägger pengar på något medvetet eller är det att pengarna alltid “råkar” ta slut?

   Räknar du med ditt sparande och investerande i dessa 20,000 kr/mån? Vad ligger dina inkomster på? Det låter som att du antingen har investerat en del under lång tid, eller att du tjänar mycket och kan investera mycket också!

   Skulle vara kul att veta mer om dig och din situation 🙂

   Vad kul att du känner så, min vän 😃

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 5. Hej igen Fröken Investera!

  Haha, superbra följdfråga! …och bara att du ställer frågan, dessutom med ett ”oj”, blir för mig tankeväckande! Tack för det! 😊👍🏻

  Jag kostar drygt 20’ i månaden, utan investering! Det inkluderar mat, nöjen, månadsavgift, ränta, träning, resor och och årets alla semestrar. …men så illa är det! 😁

  Utöver semester så slösas det en del på restaurangbesök (då jag tycker det är kul och vi bor mitt i Stockholm i ett restaurangkvarter) och hem, inredning och lite kläder (då det är intressen jag och sambon delar.)

  Resten av lönen, d v s mellan 19-24’, är amortering (2’) och aktieköp (17’-22’)

  Det knäppa i det här är nog att jag ser mig som hyfsat sparsam. 😬😊 Jag tycker jag väljer min utgifter, säger nej till en hel del, handlar gärna på H&M osv…

  …men inser att jag framförallt jämför mot vänner, som t ex lägger mycket mer pengar på resor, handlar Boss-kläder, åker till Maldiverna, eller precis har fått barn, eller alltid äter frukost ute.

  Dvs jag jämför att jag ”bara” äter middag ute, så är jag mer sparsam än den som äter alla sina måltider ute…

  …jag får kanske ta mig en funderare på om det finns ngt jag borde dra in på! 😊👌🏻

  1. Hej Anders!

   Haha vad kul att det blev så 😂

   Vänta lite, förstår jag detta rätt nu? Du har utgifter på cirka 20,000 kr per månad, samtidigt som du amorterar 19,000-24,000 kr per månad och handlar aktier för 17,000-22,000 kr???

   Har du månadsinkomster på cirka 62,000 kr per månad????

   Eller menar du att amorteringen på 19-24′ och aktieköpen för 17-22′ är per år?

   Måste få veta svaret på detta xD Om det är per månad så måste jag säga BRA JOBBAT och FANTASTISKT vilka förutsättningar du har skapat åt dig själv!!

   Haha, sparsam för att du “bara” äter middagen ute varje dag 😂 Vad kul att vi är så olika där! Då jag alltid försöker se på det stora hela att i den situationen så äter du ute hela 365 gånger per år och med en snittkostnad på 100 kr så blir det 36,500 kr per år! Vilket för mig är nästan 2 månaders jobb!

   Hoppas jag får svar av dig igen, måste veta om jag missförstod eller ej 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 6. Hej!

  Haha, ja, du missförstår mig – ”tyvärr” angående lönen, och kanske ”som tur är” angående middagarna. Ska försöka vara lite tydligare! 🙂

  ”Middagar ute” äter vi inte varje dag utan knappt ca 1 ggr i veckan, ibland bara enkel hämtmat, och ibland på själva restaurangen. Så hämtmat blir runt 100:-, medan utebesöken blir kanske 400 kr per person. Men våra matkostnader är rejäla! Men dels tänker jag att det är en aktivitet som stärker relationen till min sambo, då upplevelsen och samtalen vi har ute är av en annan dignitet, och dels handlar det om att nyttja att vi bor där vi bor. (…eller så är jag duktig på bortförklaringar! 🙂 )

  Den lön du föreslog hade varit trevlig, iaf den där du fick ihop det till 62′ efter skatt! 🙂
  Nej, den varierar som sagt utifrån bonusar, men månadslönen är som lägst 39′ efter skatt, så min månadskonsumtion är 20′, jag amorterar 2′ och resten, d v s 17′ en vanlig månad, för jag över till Avanza för aktieköp.

  Jag har, till skillnad mot dig inte björnkoll på vart alla mina utgifter går, men har ändå en del disciplin då allt som inte går in aktieportföljen (där man aldrig får ta ut något) eller amortering räknas som en kostnad. Att t ex spara till semester är alltså inget sparande för mig.

  Utifrån ovanstående och din världsbild, var på skalan skulle du lägga mig i valet mellan lyxfällan och slantvändande FIRE-individ? 🙂

  1. Hej Anders!

   Jahaa okej xD Då är jag med på notorna lite mer nu! Tack för att du redde upp mitt missförstånd ^^

   Jovisst, om det är något man verkligen gillar och får värde av pengarna med så för all del! Jag gör säkert med saker som någon annan inte håller med om att det skulle vara “värt” men vi alla gillar olika saker förstås ^^

   Riktigt häftigt med som lägst 39,000 kr netto! Vill du svara på vad du jobbar med? Grymt jobbat!!!

   Jaha så du investerar nästan 50% av dina inkomster? Det är ju hur bra som helst!!!!!!

   Enligt detta inlägg nedan från Utdelningsseglaren så är du en storsparare eller till och med en badass!! Detta är något jag håller helt med om att du är!!

   http://utdelningsseglaren.blogspot.com/2015/12/lyxfallan-eller-spargud.html?m=1

   Riktigt imponerande sits du är i med sån inkomst samt att du investerar mycket av dessa pengar!

   Förutom vad du jobbar med så undrar jag också hur gammal du är! Minns ej om du sagt det innan 😛 Skulle gärna vilja veta!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 7. Haha, ja men då får jag tacka, storsparare känns ju finfint, och får jag upp lönen/sparsamheten lite till så är uppgraderingen till nästa kategori i hamn… 😀

  Absolut, det går bra: Jag jobbar med rådgivning till företagsledningar, och jag är mycket närmare 40 än 30, så inga 7,5 miljoner i aktier till 40 års dagen för min del tyvärr! Men håller tummar och tår för dig och din sambos måluppfyllelse tills dess!

  …Som ”tröst”, om jag sålde ”min” del av lägenheten, och drog av alla mina skulder (bolån, CSN och uppskjuten vinstskatt från en tidigare försäljning) så hamnar jag på 6,5 miljoner idag. Men eftersom det inte är aktuellt att sälja lägenheten så är fokuset på aktieportföljen och att den ska få växa.

  Ni har inga tankar på att själva köpa lägenhet? Full förståelse för att det är kontraproduktivt i förhållande till ekonomiskt frihet, men minns att t ex Finanskvinnan (blogg) plötsligt en dag sålde av allt och köpte hus(?) istället.

  1. Hej Anders!

   Jag ber om ursäkt för sent svar!

   Ja, att ligga i kategorin storsparare är väldigt stort i mina ögon och antagligen de allra flesta 😀 Tänk själv, hur många runt omkring dina vänner, bekanta och arbetskollegor gör det också månntro? I mitt fall så känner jag inte en enda förutom min sambo som gör det iallafall xD

   Aha, spännande! Fantastiskt att du har skaffat det yrket och har den nettoinomsten! Riktigt bra gjort!!! Som det låter så har du det riktigt bra ställt ju!!

   Wow, det är ett otroligt värdeinnehav du har! Du är ju i princip uppe i min drömsumma!

   Tänker du fortsätta med ditt nuvarande jobb tills du blir 65 år? Eller vad har du för framtida mål? Skulle vara kul att veta och jag hoppas att vi kan prata någon mer stans också 🙂 Du är en väldigt intressant filur, tycker jag!

   Vi har planer på att köpa hus, men de planerna kommer mycket längre fram. Idag vill vi bygga upp våra pengamaskiner och fortsätta med det de kommande 10 åren framåt, genom detta så siktar vi på att få 30,000-35,000 kr/månaden i snitt från våra utdelningar tillsammans och det kommer att fungera som en stark ekonomisk bas så att vi sedan kan göra de köp vi vill ha, som vårat framtida hem 🙂

   Alltid ett nöje att se det du skriver! Har inte du funderat på att blogga kanske?

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 8. Hej igen Fröken Investera!

  Inget att be om ursäkt för, vi svarar båda två, när vi hinner! 🙂

  Blogga
  Vaddå, räknas inte detta, mina små kommentarer på din blogg, som bloggande?! 😀

  Mål
  Kul och viktig fråga! Lite beroende på humör och dagsform så varierar målet. Roliga dagar med medvind och solen i ryggen är det att bli ”verkligt rik”, ungefär som ditt inlägg här. D v s jag fortsätter att spara, ökar inkomsterna, och så sticker ränta-på-ränta-effekten så till den milda grad att man knappt vet vad man ska göra med alla pengarna. …såna dagar har jag, och jag skäms lite för det då det är ytligt, men då har jag ett mål att vi minst ska ”dubbla” boendet, så lägenheten som är värderad till drygt 10 msek idag, byts mot en lägenhet som kostar drygt 20 msek. Både jag och sambon gillar att drälla hemma och inte göra så mycket, så varför inte spendera sin tid i dubbla bekvämligheten? …och eftersom pengamaskinen inte längre behöver någon hjälp lägga sin tid och engagemang på ålderns höst på något som är bra för Sverige och samhället, utan krav på vinst eller lön. (denna del är då den mindre ytliga aspekten, som får kompensera för den förstnämnda! )

  …andra dagar när jag är trött, utarbetad och stressad är det mer ”ekonomisk fri”, och den trygghet och frihet det innebär. Så att jobba ihop ett aktiekapital som täcker dagens månatliga utgifter på 20 000 och sedan ta det lite lugnt i ett tag för att utvärdera vad ett lämpligt nästa steg är… Efter att ha läst din blogg funderar jag dock på öka det till 25 000/mån. Tycker kopplingen till en egen trissvinst är brilliant och lätt att relatera till.

  Har du/ni några ytterligare mål än vad du redogör för i detta inlägg? Jag har nog lite fler. Bland annat vill jag verkligen till Maldiverna. …Och Seychellerna. …Och Zanzibar. …jaaa, jag är lite insnöad på paradisöar… 🙂

  Haha, ja, tack detsamma du är också en spännande filur! 🙂 Vi får väl se om vi någon gång kliver ur anonymiteten! 🙂

  Husplaner
  Det låter klokt och bra med väloljade och effektiva pengamaskiner som en grund till valfrihet! Som en invändning att ha med sig, Warren Buffet lär ha sagt att hus/lägenhet är en klok investering utifrån belåningsmöjligheten, och att han därför rankar den som ett första steg, t o m före aktier för ”Svensson”. Baksidan är ju dock, att det är jobbigt att gå tillbaka i livsstil. D v s pengarna går in i lägenheten, och är därmed ”borta”, för man ser sin nuvarande levnadsstandard som en lägsta kravnivå. (bara kolla på mig! :)) Så jag tror ert beslut kan vara superklokt utifrån det. Först passiv inkomst, sedan kan den få finansiera amorteringar och lån, utan att maskinen demonteras, utan den fortsätter att spinna.

  1. Hej Anders!

   Ursäkta för sena svar. Jag tog paus från allt när utbrändheten slog till som värst!

   Blogga
   Haha din lustigkurre xD

   Mål
   Du skriver verkligen bra hörredu! Du får fundera på det där med bloggen igen!
   Det låter verkligen fantastiskt vad ni har och vad ni strävar efter! Skönt att ni gillar också att bara ta det lugnt med varandra 🙂
   Haha jaa, det var alltid min dröm med trisslottvinsten så den kan jag också enkelt relatera till 😀

   Några mer mål borde vara att tillbringa mycket tid med familjen, resa och hitta på roliga saker och bara att ha det kul, egentligen! Samtidigt så vill jag kunna syssla med något eget, som denna blogg så att jag kan dela med mig av vad jag har lärt mig och dela med mig av mina erfarenheter och förhoppningsvis förändra någons liv till det bättre där ute!

   Jag har lite planer på att skriva en bok en dag om hur jag lyckades bland annat ^^

   Antagligen kommer jag förbli anonym, då jag inte vill att någon i min krets ska veta om det, men man ska aldrig säga aldrig!

   Husplaner
   Precis, jag håller helt med om det, dock så är ju mina planer annorlunda då jag vill sluta arbeta helt om 10 år. Så ett husköp finns inte på kartan inom dessa 10 år för min del iallafall 😛 Annars för en vanlig Svensson som arbetar på ett vanligt jobb tills 65 år och pension så köper jag det helt!

   Precis som du säger så har jag valt en annan väg om att först få passiva inkomster som kan betala av alla dessa kostnader som tillkommer. För då är jag fri att i princip göra vad jag än vill! Jag vill ha pengamaskinen först innan jag hittar på annat!

   Tack för ditt inlägg, fantastiskt att läsa det som vanligt, trots att det var ett tag sen jag var härinne xD Jag vet inte om du kommer att se mitt svar men jag hoppas att allting är bra med dig!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *