Hur jag blev miljonär på 5 år

Hej allihopa!

Tänkte gå igenom om vilka val jag gjort för att detta skulle bli möjligt.
Vill också säga att jag inte ens hade planerat att jag skulle bli miljonär, utan det var något som bara hände kan man säga.

Jag sparade väldigt mycket pengar, jag bara var sån, tills jag en dag för ett par år sen började läsa om investeringar och bestämde mig för att skapa trisslottvinsten åt mig själv alltså 25,000kr i månaden som bara trillar in så jag har all tid i världen att vara med min framtida familj och ha friheten att göra vad jag än vill.

Det var inte förrän Januari 2018 som jag började köpa mina första aktier.

Det tog mig cirka 1 år för att få ihop 100,000kr.
Sedan eskalerade det hela, jag jobbade som en tok och tog alla extrapass och övertidstimmar som fanns.
Så bara på 5 år sparade jag ihop pengarna till över en miljon kronor.

Uppoffringar och saker jag gått miste om för detta:
Spenderat alldeles för lite tid med familjen
Förlorat alla vänner jag haft
Umgås inte med folk på min lediga tid (förutom sambon)
Inga resor eller semestrar
Bor väldigt litet
Inga utgångar på krogen
Väldigt sällan unnat mig sushi och annan utemat

Listan kan säkert göras längre, men det är dessa saker som är de främsta antar jag.

Men att jobba hårt och mycket räcker inte. Jag har även sett till att alltid ha så låga fasta avgifter som bara möjligt. Läs listan nedan.

Mina fasta avgifter varje månad:
Hyra – 3105kr (kommer bli 1553kr)
Bredband – 299kr (kommer bli 215kr)
Transport – 210kr
Telefon – 95kr
Bank och försäkring – 75kr
Träning – 962kr

Total per månad = 4,746kr (snart 3,110kr)
Total per år = 56,952kr (snart 37,320kr)
Så detta år och framöver kommer jag alltså att spara ytterligare 20,000kr nästan varje år på mina fasta avgifter.

Småsaker jag ändrat på senare tid:
Avslutade Spotify och Netflix – 208kr/månad eller 2,496kr/år
Avslutade telefon abonnemang – 150kr/månad eller 1,800kr/år
Gick ur Svenska Kyrkan – 308kr/månad eller 3,700kr/år
Tar buss istället för tåg – 790kr/månad eller 9,480kr/år

Total per månad = 1,456kr
Total per år = 17,472kr

Ganska stor skillnad för att vara “smågrejer” jag ändrat på.

Hur snabbt man vill bli rik beror på hur mycket man kan uppoffra. Skulle ni kunna avsluta relationer med vänner för en liknande resa som jag har gjort? Vilka av era fasta avgifter skulle ni kunna byta ut eller avsluta? Eller vilka har ni redan bytt? Låt mig veta!

Fröken Investera

Se exempel på mina andra inlägg!

Min DRÖM om 25k per månad!
Mina innehav!
Hur jag lyckas spara 20k per månad!

12 thoughts on “Hur jag blev miljonär på 5 år

 1. Vi har sparat ihop nästan 340 K på ett år så det är absolut möjligt. För vår del har mycket av framgången varit att skära i konsumtionen. Det har frigjort massort med tid som vi nu kan lägga på varandra och relationer. Vi är alltså rikader på både tild, pengar och relationer.

  1. Oj, riktigt bra jobbat! Fantastiskt att ni båda känner likadant som varandra och att ni har samma syn på relation och pengar! Låter som att ni verkligen har det toppen! Jag önskar er all lycka i framtiden 🙂 Tack för kommentaren, min vän!

  1. Hej!

   Det är två olika kort. Ett gymkort som kostar 229kr i månaden och det andra är för dansklubben som kostar 663kr i månaden 😛 Jag funderar på att säga upp mitt gymkort då jag hellre fortsätter med dansen. Det är för mig värt pengarna! Tack för kommentaren, min vän 🙂

  1. Hej Arbetsplanen!

   Tack och vad kul att du tycker så! 🙂

   Kul att du frågar! Saken är väl att de inte “avslutades” på en dag, utan det var mer att jag inte följde med ut på fester eller resor, vilket mina vänner enbart gjorde.

   Vi helt enkelt gled ifrån varandra och tyvärr är den tråkiga sanningen att ingen jag känner “in real life” är intresserad av att spara eller investera, trots mina försök till att prata och diskutera saken, samt även visa vad ett månadsspar kan göra.

   Skulle jag haft vänner med samma mål och intresse, så hade nog de relationerna inte runnit ut i sanden, som det hände med mig och mina gamla vänner.

   Dock har jag min sambo som vi båda delar exakt samma vision om pengar och framtid, vilket jag är riktigt glad över 🙂

   Nu är jag lite nyfiken själv, har dina vänner liknande sparande och investeringsdrömmar som dig?

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 2. Hej, igen!

  Okej, jag förstår! Man glider ifrån varandra med tiden om man har olika intressen och inte har utbyte av varandra. Jag förstår att ni gled isär om du heller aldrig var med på fester och/eller resor (men du kanske var med ibland?).
  Ville de endast göra detta kan jag förstå dig. Jag är heller ej särskilt fest-intresserad längre, känner mig lite för gammal för det! Det är dock kul med fest ibland!
  Var anledningen till att du inte var med att du tappade det intresset eller för att spara maximalt med pengar?

  Det låter bra! Jag och min sambo delar inte exakt samma vision haha, men det får vara 😉 Hon blir mer och mer medveten med tiden, och det är det som räknas. Sen vad hon gör med sina pengar är hennes ensak! Det som vi båda inhandlar har vi en relativt bra plan för.

  Det är lite blandat hos mina vänner. Jag har dock heller ej diskuterat med alla i detalj ännu, så jag vet faktiskt inte om flera är intresserade av privatekonomi/ekonomisk frihet. Bland mina vänner tror jag dock att jag är “värst” om man kan säga så!

  /Arbetsplanen

  1. Hej!

   Jag gillade att festa och resa förr, men sedan bestämde jag mig för att börja tokspara och nu för att tokinvestera 😛 Så det är båda anledningarna, jag tappade intresset och jag vill maximera mitt sparande/investerande! Ett beslut jag både kände för och valde. Resa vill jag göra än, men det kommer jag att ha tid för senare 🙂

   Okej, vad kul! Jag tror något som kan väcka ett intresse är vad ett månadsspar kan resultera i. Nu känner inte jag din sambo, men att visa upp siffror, svart på vitt, tror jag är det bästa (så funkar iallafall jag :P).

   Jag försöker att nämna det ibland men alltid utan att lyckas, även när jag visar upp siffrorna. Lite synd, men vi är alla olika och jag kan inte ha alla vänner jag vill ha. Därför känner jag en stark kontakt med er via nätet, ni som har samma intressen som mig och som jag kan prata helt fritt och öppet med 🙂 Fantastisk känsla!!

   Tack för kommentarerna min vän och jag önskar dig och din sambo lycka till!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 3. Måste tyvärr ha både Netflix och Spotify! Annars skulle barnen bråka för mycket!
  Går ut med vänner högst ett par gånger per år!

  Är nu början inte lika extrem som er men på rätt väg!

  1. Hej Mackan!

   Haha jaa, vissa saker måste ju finnas såklart 🙂 det bästa tror jag är att börja med att säga upp allting man inte använder och sedan försöker att hitta billigare alternativ till det man använder.

   Att vara lika extrem som mig är inte normalt alls 😂

   Vad kul att du har börjat och börjar se potentialen i att ta hand om sin privatekonomi!

   Lycka till och hoppas vi hörs av snart igen 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 4. Hej,

  jag blev både lite imponerad och chockad av att läsa det här inlägget. Otroligt kul för er båda att ni upptäckt sparandet och gör det tillsammans men, som andra belyst tidigare, var det verkligen nödvändigt att bli av med vännerna på köpet. Jag tror att man lätt kan hitta bra mellanvägar med kompisar om man är tydlig med sin ambition.

  Vilket leder mig till min andra fråga, vad fick dig att gå ut så hårt för att uppnå det här målet? Du visar onekligen på en enorm bestämdhet på din resa, så just din drivkrafts ursprung blir jag nyfiken på.

  Vänliga hälsningar
  10årsplanen

  1. Hej 10 årsplanen!

   Tack och vad kul att höra att du fick såna reaktioner ^^

   Som du säger, det kanske inte var nödvändigt att bli av med vännerna på köpet, dock så insåg jag hur mycket olika jag och mina vänner tänkte jämfört med varandra. Att hitta på grejer ihop med dem så handlade det alltid om att spendera pengar ihop. Dock så måste jag erkänna att jag inte försökte hitta på något gratis alternativ att göra, så felet kanske ligger på min sida med.

   Sedan så kändes det som att jag spenderade all min tid på att jobba, läsa om investeringar, lyssna på vad de riktigt rika har att säga och när jag väl suger in mig information så kan jag bli lite besatt. Så det var helt enkelt på detta sätt som jag också ville lägga min tid på och inte då umgås med vännerna och hitta på äventyr, för nu är mina tankar på att jobba och läsa om investeringar som jag funnit vara VÄLDIGT intressant för mig!

   Din andra fråga, vad det är som driver mig att uppnå detta mål. Jag uppskattar att min bestämdhet lyser igenom mitt skrivande och mina handlingar! Men anledningen, det började nog att jag har hela livet gått och funderat på vad det är jag vill göra, vad jag vill jobba med, vilket jobb skulle jag kunna tänka mig att jobba med tills pension, vad är mina RIKTIGA drömmar egentligen, vad vill jag EGENTLIGEN göra och liknande frågor.

   Sedan slog det mig en dag, att min högsta dröm hade varit att vinna trisslottvinsten på 25,000 kr varje månad. Wow, vilken underbar tanke, att jag skulle kunna göra VAD JAG ÄN VILLE och att pengar aldrig skulle vara ett problem! Att jag skulle få de där pengarna oavsett vad jag hittar på om dagarna!

   Det var då jag började googla på “passive income” och liknande termer, kom in på bland annat utdelningsaktier och andra typer av investeringar och det var där jag grottade ner mig och sög in all information som en tvättsvamp 😛

   Sedan kanske det ligger annat som driver mig med, som min uppväxt, hur jag är, att jag gillar tänka långsiktigt och göra bra val åt mig själv.

   Som att jag bäddar alltid min säng när jag går upp på morgonen, för det är alltid skönt för mitt “framtida” jag att komma hem till en fin och bäddad säng. Det är lite jobbigt i stunden men mitt framtida jag kommer att tacka mig 😛

   Det är nog det som dyker upp i mitt huvud nu. Hoppas du fick bra svar på dina frågor, det är sent nu och jag är på väg mot sängen xD

   Tack för dina frågor och visat intresse! Jag ska kika in din blogg imorgon. Vi följer ju redan varandra på Instagram och det skulle vara kul att även följa varandras bloggar 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *