Juli, hela 85% sparkvot!! Över 28,000 kr sparat!

Hej allihopa!

Nu är äntligen Juli över och så säger jag för att denna månad har varit extremt påfrestande på mitt fasta jobb!

Det är alltid samma visa, varje Juli, varje år. Personalbrist, väldigt rörigt, mycket att göra, förseningar sker och saker går sönder.

Så det kommer kännas skönt att kunna släppa det och gå vidare nu! Det är delvis därför jag inte har haft energin att varken skriva under denna period heller.

Men nog om det, nu ska vi titta på månadens siffror!

Inkomster:

 • Lön 28,364 kr
 • Extraknäck 2,580 kr
 • Cashbacker 835 kr
 • Marketplace 290 kr
 • Tradera 986 kr
 • Ränta 305 kr
 • Utdelningar 66 kr

  Totala inkomster: 33,426 kr

Utgifter:

 • Hyra 1,553
 • Mat 916 kr
 • Transport 613 kr
 • Träning 443 kr
 • Tradera 86 kr
 • Hallon 24 kr
 • Bredband 188 kr
 • Fiverr 130 kr
 • Frimärken 90 kr
 • Prylar för Tradera 960 kr

  Totala utgifter: 5,003 kr

Inkomster minus utgifter:
33,426 – 5,003 = 28,423 kr sparat denna månad!
Sparkvoten landade denna månad på 85% !!

Jag fick högre lön denna månad från mitt fasta jobb!
Yes, det stämmer! Vi får i Juli varje år lite extra pengar som en extra semesterersättning. Jag hade glömt bort detta så det blev en väldigt trevlig överraskning 😀

Jag älskar mina inkomster utanför mitt fasta jobb!
5,062 kr fick jag extra via mina sidoinkomster och mina utgifter var 5,003 kr! Så mina sidoinkomster täckte alltså hela min månads utgifter och jag fick till och med lite slantar över!

Detta känns riktigt skönt och det är härligt att se att jag klarar mig på så lite och att jag kan stoppa in såhär mycket pengar varje månad för investeringar och sparande!

Detta skiljer sig såklart månad till månad, nu hade jag sålt riktigt bra på Tradera och plockade även ut pengar ifrån Cashbacker så att inkomsterna på dessa var uppåt!

Fiverr i utgifter, vad är det?
Fiverr är en hemsida där folk kan sälja sina tjänster och hjälpa folk med i princip ALLT som finns att hjälpa till med online! Jag behövde snabbhjälp med min blogg och det landade totalt på 130 kr, inklusive tips 🙂

Varför skriver jag upp frimärken som en utgift, för på Tradera betalar väl kunden detta ändå?
Det stämmer men jag räknar för enkelhetens skull ALLA utgifter och ALLA inkomster, vilket i slutändan tar ut varandra och jag kan hålla denna process så enkel som möjligt.

Det är också därför jag skriver upp hur mycket jag handlar för och sedan skriver jag ner inkomsterna för detta och inte den rena vinsten, just för att hålla detta enkelt för mig själv och siffrorna blir i slutändan detsamma ändå.

Jag skriver även upp fakturorna i utgifter från Tradera. Det är så de tjänar pengar då de tar 10% av alla försäljningar!

Blev Fröken nöjd med denna månads budget?
Väldigt nöjd! Jag fick som sagt mer pengar än vad jag trodde från mitt jobb och mina försäljningar gick bra denna månad och jag lyckades komma precis över 85% gränsen ännu en gång, vilket känns väldigt kul att nå 😀

Vad händer med alla de sparade pengarna?
In på Avanza! Investmentbolag och XACT Högutdelande!

Hur gick det för er själva? Vad landade era sparkvoter på? Har ni några extra inkomster utöver den fasta lönen? Låt mig veta!

Fröken Investera

19 thoughts on “Juli, hela 85% sparkvot!! Över 28,000 kr sparat!

 1. Well, cirka 35% sparkvot i runda slängar. Det går upp ibland och ner ibland. Brukar landa på mellan 15-35% beroende på månad.

  1. Hej Tobbe!

   Att ha 15-35% sparkvot är dunderbra!! Då är du ju uppe och sparar en tredjedel utav dina inkomster! Att spara 1/3 av inkomsterna är riktigt bra!

   Investerar du dessa pengar då med? Vilka bolag/fonder investerar du i? Eller om du inte gör det, vad gör du med dessa pengar? Skulle vara kul att veta 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

  1. Hej Michael!

   Tack, jag uppskattar det!

   Jag testade några stycken “prova på” tjänster, som gav mycket i cashback tillbaka.

   Detta är ingenting jag rekommenderar, för man måste läsa det finstilta ordentligt!!!!

   Det var bland annat DN, DI, två lotteri sidor och en casino sida, som totalt gav rätt mycket tillbaka, efter att man har satt in pengar och spelat för och följt deras kriterier.

   Sedan mina “riktiga” köp var genom köper av min skrivare, Fiverr och Hallon! 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

  1. Hej Mike!

   Är du och Michael samma person? Bara nyfiken då era namn är lika och kommentarerna kom in med någon minuts skillnad xD

   Men det jag gjorde var att testa “prova på” tjänster. Detta är INGET jag rekommenderar, då man använder egna pengar och man måste läsa det finstilta VÄLDIGT NOGA!

   Men vill man ändå göra det, så visst, då finns det några hundralappar man kan få! Vilket jag gjorde 😛

   Men då får man, som sagt, läsa det finstilta noga och säga upp tjänsterna i god tid!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 2. Hej. Vad tycker du om Xact? Den står ju rätt stilla? T.o.m. Telia går upp mer än Xact…. Jag tror jag kommer lämna den

  Ha en fin lugn augusti

  1. Hej Maj!

   Jag fullkomligt älskar XACT Högutdelande och dess innehav. Detta är en fond som jag kommer att hålla livet ut, högst troligt.

   Hur fonden rör sig beror helt och hållet på hur bolagen i innehaven rör på sig. Sen som du säger, så kan man ju välja att köpa de innehav man själv gillar och tror på ur fonden, som Telia i ditt exempel. Men skulle vi istället jämföra med om man hade köpt Swedbank eller Nordea istället, så hade det gått bättre ifall man köpt XACT HögUtd istället.

   Oavsett så vad det kommer ner till är om man gillar innehaven och tror på dem bolagen i framtiden. Detta gör jag riktigt starkt och jag älskar vartenda bolag i innehaven, spridningen man får och tryggheten i de här starka bolagen. Så jag väljer att behålla och fortsätta månadsspara i denna 🙂

   Vad funderar du på att köpa istället? Skulle vara kul att veta!

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

 3. Hej! Har följt din blogg och uppskattar den mycket. Imponerande med sin sparkvot!

  Under utgifter står det “Prylar för tradera” Betyder det att du handlat grejer för att sälja under månaden? Vill du utveckla?

  /Lilly

  1. Hej Lilly!

   Vad kul att du har följt mig och att du nu även valde att berätta det för mig 😀 Det värmer att höra!

   Det stämmer. Förra månaden så inhandlade jag prylar från Wish för att sälja på Tradera. Denna månad så handlade jag istället prylar från två olika personer på Marketplace, prylar som jag kollade upp på Tradera och såg att de var undervärderade ;P Så de har jag tänkt att sälja vidare på Tradera!

   Dock så vill jag inte säga vad det är, då jag som sagt vill vara en anonym bloggare, men jag berättar däremot vad jag gör, vad jag köper och säljer för!

   Hoppas det klargjorde lite frågetecken 😀 Jag tänkte inte på att utveckla vad det innebar ^^

   Tack för frågan och jag hoppas du hittar fler inlägg du gillar här 😀

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

   1. Hej Fröken.

    Om du handlar säljer mycket på Tradera har jag ett tips till dig. Sök efter nominal vara på Tradera. Du kan helt enkelt köpa helt nya frimärken i större partier för runt halva ordinarie priset. Ta sedan ut för full frakt så kompenserar vinsten på frimärkena annonskostnaden. För övrigt en bra sparkvot. Xact Högutdelande är en bra fond. Men ska man spara riktigt länge i den ska man även komma ihåg att 0.3 % avgift blir en del pengar på längre sikt. En av anledningarna att jag älskar Avanza Zero är just att den är gratis 🙂 Se gärna avgifterna betydelse på min sida för att se hur en högre avgift påverkar ditt långsiktiga sparande. Önskar dig även en trevlig vecka.

    Mvh Slimis

    1. Hej Slimis!

     Oj, wow!! Nominal vara tipset var ju fantastiskt!! Vilka billiga frimärken!! Det där är vad jag ska börja köpa, ja!! Tusen tack för det, Slimis 😀

     Precis, som du säger så ska man hålla koll på avgifterna. Men kollar man som det har gått hittills, så har XACT Högutdelande outperformat Avanza Zero sedan XACT kom ut på marknaden. Jag har även skrivit om det i detta inlägg https://frokeninvestera.se/portfoljen/xact-hogutdelande-har-krossat-avanza-zero-hittills/

     En annan grej är att avgiften dras automatiskt och är inräknad i utvecklingen för fonden. Detta gäller alla fonder också ^^ Sen är också min långa plan att ha åtminstone 2 miljoner kr i XACT Högutdelande och då blir avgiften 6000kr/år. Sen kan man välja att räkna om man hade valt att investera denna summa med, men eftersom jag tror att den kommer att utprestera Avanza Zero, så lönar det sig för mig att ha mina pengar i denna fond ändå.

     Men det är som sagt min åsikt och teori, jag kan förstås ha fel och jag får helt enkelt se i framtiden om det blev bättre än Avanza Zero eller inte. Oavsett vad så älskar jag bolagen i portföljen och hur de hanterar sin utdelning, så oavsett vad så är jag mycket nöjd med fonden!

     Jättekul att du tar upp ämnet om avgifter med, för det ÄR en big deal. Särskilt ifall det är flera lika produkter och det enda som skiljer är avgifterna, då är det billiga alternativet en självklarhet i mina ögon!

     Tack för att du delar med dig och tack för tipset om frimärkena!

     Med vänliga hälsningar,
     Fröken Investera

     1. Hej igen Fröken. Kul att du gillade tipset om frimärken. Jag sålde själv en hel del på tradera förr i tiden och köpte då in billiga frimärken. Se till att köpa av någon seriös bara. 1 gång fick jag frimärken som var stämplade och värdelösa. Det var någon invandrare som lurade mig men som tur var det inte så mycket pengar. Som du skriver kan fonden mycket väl vara värd 0.3 %. Men det kan ju vara värt att göra en uppföljning tids nog att den fortsätter prestera lika bra som en avgiftsfri fond.

      Ha en bra dag.

      Mvh Slimis

      1. Hej Slimis!

       Jo, jag brukar ofta kolla hur folks omdömen och se ser ut 🙂 Inte för att jag brukar handla själv, men det är intressant att kolla in mina “konkurrenter” som säljer liknande prylar som jag själv 😀

       Precis, vi får helt enkelt vara vaksamma och se ifall avgiften är värt i slutändan eller ej. Jag chansar på att den är det iallafall! Kul att du provar Avanza Zero 🙂 Ska bli kul att se vad som händer, oavsett resultat!

       Med vänliga hälsningar,
       Fröken Investera

 4. Jag måste bara sålla mig till övriga och säga: GALET imponerande sparkvot! Jag jobbar för att komma över 20% liksom…Men du inspirerar som vanligt, och jag håller just på med en liten sidoverksamhet som jag hoppas kunna tjäna några slantar på under hösten.

  Må gott!
  Hälsningar Louise

  1. Hej Louise!

   Vad gulligt av dig! Tack så jättemycket! Det värmer verkligen 😀

   Det känns verkligen kul att få höra dessa saker, för jag har alltid hållit detta för mig själv och inte berättat för någon, förutom min familj. Så det känns verkligen kul att folk tycker det jag gör är imponerande! ^^

   Att spara 20% är jättebra!! Tänk om alla sparade 20% av sina inkomster och investerade, vilken skillnad det hade blivit för deras pension senare!

   Vad spännande! Vad är det för typ av sidoverksamhet? Någonting online? Någonting du gör hemma? Jag är nyfiken av mig, som sagt 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Fröken Investera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *